Çevre bilinci, su ve enerji tasarrufu, iklim değişikliği konularında farkındalık kazandıran, aynı zamanda atık yönetimi yapma yeterliliği kazandıran geri dönüşüm ve sıfır atık kursu eğitim içeriği şöyledir:
Geri dönüşüm ve sıfır atık eğitimi;
Kursiyerler, geri dönüşüm ve sıfır atık kursunda öğrendiklerini üniversite onaylı kurs bitirme sertifikası ile destekleyebilirler.
Üniversite Onaylı Sertifika: Geri dönüşüm ve sıfır atık kursu online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Geri dönüşüm ve sıfır atık kursu, iklim değişikliğine karşı direnç kazanmak için yapılan sıfır atık faaliyetlerinde görev almak için gereken bilgilerin aktarıldığı eğitim programıdır. Programı tamamlayanlar atık personeli, çöp toplama personeli gibi unvanlarla çalışabilirler. Eğitime katılarak sertifika sahibi olmak kursun en önemli kazanımıdır.
Geri dönüşüm ve sıfır atık eğitimi online modüllerden oluşan eğitim programıdır. İsteyen herkes eğitime katılma hakkına sahiptir.
Geri dönüşüm ve sıfır atık kursu, meslek edindirme kursları kategorisinde sunduğumuz online eğitim programıdır. Eğitimde amaç, kursiyerlerin geçici depolama alanında biriktirilen atıkları geri dönüşüme kazandırılmasında çalışabilecek donanıma sahip olmalarını sağlamaktır. Nitekim eğitim sonunda bireyler, geri dönüşüm ve sıfır atık bilincine sahip olmanın yanı sıra konuyla ilgili işlerde çalışabilir.
Geri dönüşüm ve sıfır atık kursu kapsamında öncelikli olarak atık türleri (evsel ve kentsel atıklar) ele alınır. Ardından geri dönüşüm makinelerinde üretimden ayrıştırma tekniklerine konuyla ilgili detaylar verilir. Böylece kursiyerlerin geri dönüşüm tesislerinde çalışabilecek donanıma sahip olmaları sağlanır.
Kurs programı online olarak düzenlenmiştir. Geri dönüşüm ve sıfır atık uzaktan eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Bu avantajların başında zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkması gelir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı geri dönüşüm ve sıfır atık sertifikası almak için öncelikle kurs programına katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Geri dönüşüm ve sıfır atık sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Sertifika, işe girmede kolaylık sağlar. Geri dönüşüm ve sıfır atık belgesi (kurs bitirme sertifikası) olanların öncelikli istihdam alanı geri dönüşüm tesisleridir. Eğitimi ve belgeyi alan kişiler, aynı zamanda atık yönetim şirketlerinde, sivil toplum kuruluşlarında ve çevre danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Belediyeler de sertifikası olanların çalışma alanlarından biridir; ancak belediyelerde çalışmak için farklı koşulların da sağlanması gerekebilir.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.