Isıl işlemci, tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfına giren meslek gruplarından biridir. Bu meslekte çalışmak için gereken belgeyi kazandıran ısıl işlemci kursu ders içeriği şu iki ana modülden oluşur:
Isıl işlemci eğitimi;
Isıl işlemci sertifika programı, geniş müfredatı ve kazandırdığı belge ile mesleğe ve sektöre hazırlayan eğitim programı niteliğindedir.
Üniversite Onaylı Sertifika: Isıl işlemci kursu online eğitim programının ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Isıl işlemci kursu, ısıl işlemci unvanıyla çalışmak için temel oluşturur. Programın en önemli kazanımı, e-devlete işlenen üniversite onaylı sertifikadır. Sertifika kursiyerlerin sürecin sonunda, mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak çalışmak üzere kullanılabilir.
Isıl işlemci kursu online modüllerden oluşan kurs programıdır. İsteyen herkes kursa katılabilir; fakat sertifika sınavına katılabilmek için en az ilkokul mezunu olduğunu belgelemek gereklidir. Kurs programı özellikle de şu meslek gruplarına yöneliktir:
Metal teknolojisi alanında satış departmanında çalışan kişilerinde ısıl işlem kursuna katılarak eğitim almaları önerilir.
Isıl işlemci kursu, tehlikeli ve çok tehlikeli işler eğitimleri kategorisinde düzenlemiş olduğumuz meslek edindirme kurs programıdır. Eğitim programı, sektör paydaşlarının zorunlu kıldığı eğitimlerden biridir. Geniş kapsamlı eğitim modüllerinden oluşan programın müfredatı, alanda deneyimli eğitmenlerce hazırlanmıştır. Müfredat, eğitimle ilgili yönetmelik ve mevzuatların yanı sıra
Kurs programıyla amaçlanan mesleki sorumlulukları yerine getirebilmelerini sağlamaktır. Eğitim süreci tamamlandığında kursiyerler, ısıl işlem yapabilirler.
Isıl işlem eğitim programı, meslek kursları kapsamında düzenlediğimiz bir programdır. Kurs kapsamında öncelikle mesleki sorumluluklar üzerinde durulur. Ardından meslekle ilişkili tüm konular detaylandırılır. Böylece eğitimi tamamlayan bir kursiyer;
Isıl işlem operatörlüğü uzaktan eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır.
E devlet üzerinden sorgulanabilen ve istihdamı destekleyen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı ısıl işlem sertifikası almak için öncelikle kurs programına katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci, diğer eğitimlerde de geçerli olduğu gibi şu şekilde ilerler:
E-devlete işlenen ısıl işlemci sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. Sertifikası olanlar, ısıl işlem yapılan fabrikalarda veya çelik makine ar-ge merkezlerinde görev alabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.