Radyo televizyon alanına nitelikli eleman yetiştiren kameramanlık eğitimi ders içeriği şu şekildedir:
Kameramanlık kursu;
Kameramanlık sertifika programı, kameramanlık mesleğine ve radyo ve televizyon alanına hazırlar.
Üniversite Onaylı Sertifika: Online kameramanlık eğitiminin ardından yine online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Kameramanlık eğitimi, eğitime katılan kursiyerlere fotoğraf makinesi, kamera ve görüntü merkezli teknik teçhizatları kullanabilme yeterliliği kazandırır. Bu kazanımın göstergesi ise sertifikadır. Nitekim en önemli kazanım da istihdamı destekleyen sertifikadır.
Kameramanlık eğitimi eğitim programı genel katılıma açıktır. Eğitim durumu, yaş vs. kriterler aranmaz; fakat istihdam için en az lise mezunu olmak önem taşır. Kameramanlık yapmak isteyen kişilerin; güçlü gözlem yapabilmeleri, titiz olmaları, görsel hafızalarının güçlü olması da önem taşır.
Bir mesleki unvana sahip olmak için mesleki ve teknik eğitim almak gereklidir. Kameramanlık eğitimi bu gereklilik neticesinde düzenlenen kurs programıdır. Amaç kursiyerlerin;
Amaca yönelik olarak geniş ders içeriğinden oluşan müfredat hazırlanmıştır. Video eğitim içerikleri PDF dokümanlarla desteklenmiştir.
Kameramanlık eğitimi kapsamında görsel sanat ve görsel iletişim konuları detaylandırılır. Fotoğraf ve video çekim teknikleri, grafik tasarım ilkeleri gibi konular da ele alınır. Bu sayede kursiyerler eğitim sertifikası ile istihdam edildiklerinde kameramanlık hizmetlerini gerçekleştirebilirler.
Kameramanlık uzaktan eğitim programı, birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır. Uzaktan eğitim fiyat bakımından da avantajlıdır.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, kurs bitirme belgesi niteliği taşıdığından kameramanlık sertifikası da bu alanda eğitim alındığını gösterir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Ömür boyu geçerli kameraman sertifikası Türkiye’nin her yerinde kullanılabilir. Sertifika, reklamcılık, prodüksiyon, televizyonculuk, sinema ve basın yayın gibi alanlarda istihdamı destekler. Ömür boyu geçerli kameramanlık sertifikasına sahip olanlar; televizyon kanallarında, yapım şirketlerinde, fotoğraf stüdyolarında, sinema ve dizi setlerinde, belgesel setlerinde, medya kuruluşlarında çalışabilirler. Sertifikalı kameramanlar freelance olarak da çalışabilirler. Ayrıca kendi fotoğraf sergilerini açabilir ve web sitesi kurabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.