KVKK Eğitimine Katılın, KVKK Uzmanlığı İçin İlk Adımı Atın!

Kişisel Verileri Koruma Kanunu hakkında bilgi edinerek farkındalık kazanmak veya KVKK uzmanı olarak çalışmak istiyorsanız KVKK eğitimine katılmalısınız. 

KVKK Eğitimi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgi sahibi olması gereklilik halini aldı. Bu gereklilik kapsamında düzenlenen KVKK eğitimi ders içeriği şu şekildedir:

  • 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve Esasları
  • Genel Veri Koruma Yönetmeliği
  • 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu
  • Türkiye’de Kişisel Verileri Korumanın Tarihi
  • İzin ve Aydınlatma
  • Veri Güvenliği ve Koruma
  • Veri Sahiplerinin Hakları
  • KVKK Denetimi ve Sertifikasyon
  • Uygulama ve Senaryolar
  • Güncel Gelişmeler ve Değişiklikler
  • Veri İhlali Durumları
  • Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri
  • Kişisel Verinin Saklama ve İmha Yolları

KVKK kursu;

  • Uluslararası düzenlemeler ve Türk hukukunda kişisel verilerin korunması,
  • Kişisel verilerin korunmasına ilişkin kavramlar,
  • Kişisel verilerin işlenmesindeki temel ilkeler,
  • Kişisel verilerin işlenme şartları,
  • KVKK kapsamında düzenlenen idari yaptırımlar,
  • Veri sorumlusunun yükümlülükleri,
  • Aydınlatma metninin, açık rıza metninin, veri işleyen-veri sorumlusu sözleşmelerinin ve imza tutanağının hazırlanışı,
  • VERBİS’e (Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi) kayıt,
  • BS 10012 kişisel bilgi yönetim sistemi gibi konular hakkında bilgi sahibi olmayı sağlar.

Kişisel verilerin korunması eğitimi, geniş müfredatı ve kazandırdığı belge ile mesleğe hazırlayan eğitim programı niteliğindedir. 

Üniversite Onaylı Sertifika: KVKK uzmanlık eğitimi online kurs sürecinin sonunda online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. 

KVKK Eğitimi Kazanımları

KVKK eğitimi, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu konusunda geniş kapsamlı bilinçlenme sağlar. Farkındalık kazandırmanın yanı sıra;

  • KVKK uzmanı, 
  • Veri güvenliği sorumlusu-uzmanı, 
  • Siber güvenlik uzmanı, 
  • Veri analisti,
  • İş zekâsı uzmanı, 
  • GMP uyum uzmanı, 
  • IT uyum uzmanı, 
  • Risk ve uyum uzmanı gibi unvanlarla çalışmak için de temel oluşturur. 

Eğitimin en önemli kazanımı KVKK eğitim sertifikasıdır. Sertifika, bireyin konuya dair bilgisinin göstergesidir.

KVKK Eğitimine Katılabilir?

Online eğitim modelinde düzenlenen KVKK sertifika eğitimi, farkındalık eğitimi niteliğindedir. Dolayısıyla KVKK konusunda bilinçlenmek isteyen herkese açıktır. Kayıt esnasında eğitim, deneyim vb. şartlar aranmaz; fakat sertifika sınavına katılmak isteyenlerin en az ilkokul mezunu olması gerekir. Temel KVKK eğitimine katılması ve sertifika alması gereken kişiler ise;

  • Hukuk müşavirleri ve avukatlar,
  • İnsan kaynakları yöneticileri ve çalışanları,
  • Bilgi işlem merkezi yöneticileri ve bilgi işlem çalışanları,
  • Hakla ilişkiler bölüm yöneticileri ve çalışanları,
  • Satış, iş geliştirme ve pazarlama bölüm yöneticileri ve personelidir.

Kişisel verileri koruma kanunu eğitimi, veri sorumlusu konumundaki tüm işletme yöneticileri ve temsilcileri için fayda sağlar. 

KVKK Uzmanlık Eğitimi

KVKK eğitimi, kanun konusunda bilgi edinmeyi sağlayan bir eğitim olması nedeniyle KVKK farkındalık eğitimi olarak da adlandırılır. Sertifika ile uzmanlık için temel oluşturması nedeniyle de KVKK uzmanlığı eğitimi olarak adlandırılır.  Müfredat, alanda yeterli eğitimi almış, bilgisini deneyim ile desteklemiş kişiler tarafınca hazırlanmıştır. Kişisel veri eğitimi verilmesindeki amaç kursiyerlerin kanun hakkındaki temel bilgilere sahip olmasını sağlamaktır.  

Online KVKK Eğitimi Ne İşe Yarar?

KVKK uzmanı eğitimi, geniş kapsamlı bir eğitim programıdır. Veri sorumlusunun alması gereken önlemlerden veri envanterinin hazırlanmasına, VERBİS’e kayıt sürecinden prosedüre göre hazırlanması gereken metinlere kadar ilişkili konular detaylandırılır. Bu sayede eğitim sürecini başarıyla tamamlayan ve uzman olarak çalışma fırsatı bulan bireyler;

  • Çalıştığı işletmenin politikaları ve hedefleri doğrultusunda araştırmalar ve incelemeler yapma,
  • Kişisel verilerin korunması için strateji oluşturma,
  • Verbis'e kayıt olma,
  • BS 10012 Kişisel Bilgi Yönetim Sistemi kullanma,
  • Kişisel veri envanteri hazırlama,
  • ​Kişisel verileri aktarma yeterliliğine sahip olurlar. 

KVKK uzaktan eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Uzaktan eğitimin en önemli avantajı zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkmasıdır. 

Üniversite Onaylı KVKK Eğitim Sertifikası Nasıl Alınır?

E devlet üzerinden sorgulanabilen ve istihdamı destekleyen sertifika, ilgili alanda eğitim alındığını gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı KVKK sertifikası almak için öncelikle kurs programına katılmak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:

  • Eğitim programına kayıt işlemi tamamlanır.
  • Öğrenci paneline erişim sağlanır. 
  • Eğitim içerikleri gerekirse tekrarlanarak tamamlanır.
  • Sertifika sınavına katılım sağlanır.
  • Geçerli notu alan ve sınavda başarılı olan bireyler sertifika almaya hak kazanır.

KVKK Sertifikası Ne İşe Yarar?

E-devlete işlenen KVKK sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Ömür boyu geçerliliğe sahip olan eğitim sertifikası, IT departmanlarında istihdam için tek başına yeterli değildir. Bununla birlikte eğitim almış sertifikalı uzmanlar işe girmede öncelik kazanabilirler. 

Eğitime Kayıt Ol

Eğitime Kayıt Ol

Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.

Dersleri Tamamla

Dersleri Tamamla

Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.

Sertifikan E-devlete Yüklensin

Sertifikan E-devlete Yüklensin

Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.

Uzaktan Eğitim Avantajları

Avantajları

  • Eğitim programlarının müfredatı, alanında uzman eğitimciler tarafından çevrimiçi öğrenme modelinde hazırlanmıştır. Eğitim içeriklerine kolayca erişebilirsiniz.
  • Titizlikle hazırlanan online içerikler kolaylıkla anlaşılabilir. Üstelik sınırsız defa tekrarlayarak bilgileri pekiştirme imkânı vardır.
  • Öğrenci panelinde yer alan ve farklı seviyedeki sorulardan oluşan soru havuzundaki sorular üzerinde çalışarak bilgilerin kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğitim programlarına ister peşin, isterseniz kredi kartına taksitle (tüm kredi kartları) kolay ve güvenli şekilde ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Eğitim sonunda düzenlenen sertifika sınavına üç defa girebilir, başarılı olduğunuzda sertifikanızı QR kod veya sertifika numarası ile e-devlette sorgulayabilirsiniz.

Bu Kategorideki Popüler Eğitimler

Whatsapp Hattı