STEM yaklaşımını öğretim yöntemi olarak kullanma becerisi sağlayan STEM eğitimi müfredatı şöyledir:
STEM Eğitiminin Teorik ve Kavramsal Temelleri
STEM Eğitiminde Kullanılabilecek Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Geniş kapsamlı eğitim içeriği sayesinde kursiyerler,
Kursiyerler öğrendiklerini üniversite onaylı sertifika ile destekleme imkanına sahip olurlar.
Üniversite Onaylı Sertifika: Eğitimin ardından online olarak gerçekleştirilen sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olan kursiyerler üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. STEM sertifikası özellikle bilişim sektöründe istihdamda önemli avantaj sağlar.
STEM eğitimi alan kursiyerler STEM eğitimi yaklaşımına ilişkin nitelikli bilgi sahibi olurlar. STEM yaklaşımının temelindeki;
Eğitim sonunda kursiyerler STEM eğitmeni unvanıyla eğitim kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca dijital ve fen bilimleri atölyelerinde workshoplar düzenleyerek farklı öğretim kademelerine yönelik olarak STEM eğitimi modülleri geliştirebilirler. Girişimci bireyler, STEM alanlarında kendi atölyelerini de kurabilirler. Böylece yenilikçi, yaratıcı, üretken bireyler yetiştirebilirler.
STEM eğitim programı, esasında öğretmenlere ve öğretmen adaylarına hitap eden eğitici eğitimidir. Ancak STEM farkındalık eğitimi olarak da görülebilir. Dolayısıyla STEM hakkında bilgi edinmek isteyen herkes kursa katılabilir. Katılımcı profili şöyledir:
Anne ve babalar veya henüz eğitim fakültesinde öğrenim gören öğrenciler de STEM eğitimine katılabilirler.
STEM kursu, STEM uygulamalarının ve etkinliklerinin nasıl uygulandığının aktarıldığı kurs programıdır. Eğitim programı, özellikle de fen bilimleri (fen ve teknoloji, biyoloji, kimya, fizik), matematik, bilgisayar öğretim teknolojileri branşlarındaki öğretmenlere hitap eder. Kurs programıyla amaçlanan, kursiyerlerin;
Eğitim süresi boyunca kursiyerlerin STEM hakkında detaylı ve nitelikli bilgi edinmeleri sağlanır. Bu yönüyle kurs programımız, öğretmen ve araştırmacılara yol göstericidir.
STEM kurs programında öncelikle STEM eğitiminin kavramsal ve teorik temelleri ele alınır. Mühendislik tasarım süreci detaylandırılır. STEM temelli ders planının nasıl olması gerektiği ve STEM eğitiminde ölçme ve değerlendirme yöntemleri aktarılır. Teorik bilgiler uygulamalı eğitim ile desteklenir. Böylece kursiyerler, bir STEM eğitmeninin sahip olması gereken bilgi ve beceriye sahip olurlar.
STEM eğitici eğitimi niteliği taşıyan kurs programı online olarak düzenlenmiştir. Online eğitim programı birçok bakımdan fayda sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur. Bu avantajların başında zaman ve mekân kısıtlamasının ortadan kalkması gelir.
E devlet üzerinden sorgulanabilen sertifika, bireyin ilgili alanda eğitim aldığını ve bireyleri STEM okuryazarı olmaya teşvik edebilecek donanıma sahip olduğunu gösterir. Dolayısıyla üniversite onaylı sertifika almak için öncelikle STEM kursuna katılmak ve STEM eğitimi almak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
STEM eğitimi sertifikası kurs bitirme belgesi niteliği taşır. Milli Eğitim Kanunu gereğince iş yerleri tarafından kabul edilir. Belgenin istihdamda önemli bir etkisi vardır. STEM eğitmenliği sertifikası birçok eğitim kurumunda eğitmen olarak çalışmayı sağlar. STEM eğitmenleri; robotik atölyelerinde, bilim merkezlerinde, STEM atölyelerinde, çocuk kulüplerinde çalışabilirler.
Seçtiğiniz eğitimi kredi kartı veya banka havalesi ile hemen satın alabilirsiniz.
Eğitimleri istediğiniz zaman bilgisayar üzerinden veya akıllı telefon üzerinden tamamlayabilirsiniz.
Eğitim sonunda e-devlet üzerinden sorgulanabilir gerçek bir sertifikaya sahip olun. Sertifikanız ile özgeçmişinizi güçlendirin, hedeflerinize kolaylıkla ulaşın.