Hangisi Daha İyi?

Üniversitelerin Nabzını Tutuyoruz: En İyi Üniversiteler

Her tercih döneminde üniversiteler tanıtımlarını yaparken milyonlarca öğrenci en iyi üniversite arayışı için çözüm bulmaya çalışır. ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Araştırma Laboratuvarı ve Times Higher Education Ranking yayınladıkları en iyi üniversiteler listesi ile ‘en iyi’ nitelendirmesini göreceli olmaktan çıkarmış, öğrencilerin arayışına yanıt vermiştir.

Sizce Hangisi: Öğrenci Dostu Şehirler

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yayımlanan öğrenci dostu şehirler raporu da birçok şehrin öğrenciler için iyi seçenek olabileceğinin göstergesi.

En İyi Meslek Lisesi Bölümleri

Organize sanayi bölgeleri de meslek liselerine yatırım yapmaya devam ederken öğrenciler ve aileleri en iyi meslek lisesi bölümleri arayışına girdi.

Dünyanın En Zor Dilleri Sıralaması

Çince, dünyanın en zor dilleri sıralaması yapıldığında ilk sırada. Peki, Türkçe dünyanın en zor kaçıncı dili? Merak ettiklerinizi içeriğimizde bulabilirsiniz.

En İyi Eğitim Sistemi Olan Ülkeler

Eğitim sistemi gelişmişlik düzeyiyle doğru orantılı. Peki, en iyi eğitim sistemi olan ülkeler hangileri? Detayları blog içeriğimizde bulabilirsiniz.

En İyi Mühendislik Bölümleri

Mühendislik okumakta kararlısınız fakat hangi mühendislik dalı seçeceğinize karar veremiyor musunuz? En iyi mühendislik bölümleri hakkındaki yazımızı okumalısınız.

En Çok Atanan Öğretmenlikler

Öğretmen olmak isteyip de en çok atanan öğretmenlikler hakkında bilgi edinmeye ihtiyaç duyan öğrenciler için yazdık.

Uzaktan Eğitim Veren Üniversiteler

Siz de uzaktan eğitim veren üniversiteler hakkında bilgi edinmek istiyorsanız doğru sayfadasınız. Sizler için UZEM sistemi kullanan üniversiteleri yazdık.

Lisede Okunması Gereken Kitaplar

Lisede öğretmenlik yapanlar, lise öğrencileri ve aileleri! Lisede okunması gereken kitaplar arayışındaysanız tavsiye listemizi incelemelisiniz.

En İyi Açık Öğretim Bölümleri

Açık öğretimde hangi bölüm okumalıyım diye merak ediyorsanız en iyi açık öğretim bölümleri derlemesi yaptığımız yazımızı okumanızı öneririz.

Dünyada En Çok Konuşulan Diller

İngilizce dışında dünyada en çok konuşulan dilleri merak ediyorsanız yazımız size hitap ediyor. Sizce Türkçe, çok kullanılan diller sıralamasında kaçıncı?

Kamuyu Hedefleyenler İçin: Ataması Kolay Meslekler

Ataması en kolay meslekler hangileri merak edenler için hangi meslekler kamuda kolay iş bulur konusuna açıklık getirdik. Detaylar için tıklayın.

En İyi Mimarlık Fakülteleri

Mimar olmayı hayal edenler için en iyi mimarlık fakülteleri hakkında yazdık. Mimarlık fakültesi en iyi olan üniversitelere dair merak edilenler yazımızda!

Burs Veren Kurumlar

Hangi kurumlar burs veriyor merak edenler buraya! Burs veren kurumlar için bir liste oluşturduk. Detaylı bilgi edinmek için tıklayın.

En İyi Hukuk Fakülteleri

Hukuk üniversite okumak için en iyi seçeneklerden biridir. Peki, en iyi hukuk fakülteleri hangileri? Yanıtlar için tıklayın.

Kampüsü En Güzel Üniversiteler

Kampüsü en güzel üniversiteler birçok üniversite adayı için merak konusu. Nitekim öğrenciliği unutulmaz kılan en önemli özelliklerden biri de kampüsün güzelliğidir.

Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır?

Yurt dışına çıkmayı planlayan gençler için öğrenci pasaportu nasıl alınır konusunu mercek altına aldık ve SSS ilavesiyle detaylı rehber hazırladık.

e-Devlet Onaylı Sertifika Nasıl Alınır?

e-Devlet onaylı sertifika nasıl alınır merak edenler için konuyu mercek altına aldık. Detaylar için tıklayın.

En İyi Yayınevleri

Can Yayınları, YKY, Sel Yayıncılık… Hangi yayınevi daha iyi merak ediyorsanız en iyi yayınevleri listemiz size hitap ediyor. Detaylar için tıklayın.

En İyi Liseler

Ankara Fen Lisesi mi Atatürk Lisesi mi? En iyi lise hangisi merak edenler için en iyi liseler derlemesi yaptık.

En Yüksek Puanlı Bölümler

Tıp fakültesi en yüksek puanlı bölümler söz konusu olduğunda ilk akla gelen bölümdür. Peki, puanı en yüksek diğer bölümler hangileri? Yanıt için tıklayın.

Yaz Okulu Açan Üniversiteler

Hangi üniversite yaz okulu açıyor merak edenler için yaz okulu açan üniversiteler hakkında yazdık. Yaz okulu olan üniversitelere dair bilgi edinmek için tıklayın.

Erasmus İçin En İyi Ülkeler

Erasmus öğrenci değişim programı hakkında bilgi edinmek ve Erasmus için en iyi ülkeler arasında seçim yapmak istiyorsanız blog yazımızı okumalısınız.

En İyi Dil Bölümleri

Dil okumak isteyen öğrenciler! En iyi dil bölümleri ve dil bölümü için en iyi üniversiteler hakkında bilgi edinmek için blog yazımızı okumanızı öneririz.

En İyi Tıp Fakülteleri

Tıp fakültesi okumayı hayal eden veya yalnızca merakını gidermek isteyenler! En iyi tıp fakültelerini sıraladık. Detaylar blog yazımızda.

2 Yıllık Önü Açık Bölümler

Üniversite adayları! 2 yıllık önü açık bölümler nelerdir merak ediyorsanız blog içeriğimiz size hitap ediyor.

Verimli Ders Çalışma Teknikleri

Hedefinizi belirlediniz fakat en iyi ders çalışma yöntemleri konusunda fikriniz yok mu? Verimli ders çalışma teknikleri hakkındaki detaylar içeriğimizde.

Eğlenceli Alternatif Öğrenme Kaynağı: En İyi Dergiler

Eğitim dünyasında alterantif öğrenme kaynaklarından biri de dergiler. En iyi dergiler listemizi inceleyerek farklı türde dergiler keşfedebilirsiniz.

En İyi İlahiyat Fakülteleri

İlahiyat okumak isteyen öğrenciler! En iyi ilahiyat fakülteleri sıralaması ve ilahiyat fakültesine dair merak edilenler blog yazımızda.

En İyi Hemşirelik Fakülteleri

Hemşirelik en iyi üniversite hangisi? En iyi hemşirelik fakülteleri hakkında bilgi edinmek için yazımızı okumanızı öneririz.

Kitap Tutkunları İçin: En İyi Kütüphaneler

Sizce en iyi kütüphaneler hangileri? Hem dünyanın hem de Türkiye'nin en iyi kütüphaneleri hakkında yazdık.

En İyi Devlet Üniversiteleri

Öğrenciler! Üniversite tercihi yapmadan önce en iyi devlet üniversiteleri konusunda yapılan farklı araştırmaları derlediğimiz bu yazımızı okumalısınız.

Mezunları En Hızlı İş Bulan Üniversiteler

Üniversite seçim sürecindeki öğrenciler! Mezunları en hızlı iş bulan üniversiteler belirlendi. Detaylı bilgi edinmek için blog yazımızı okumanızı öneririz.

En İyi Vakıf Üniversiteleri

Vakıf üniversitesinde eğitim almak isteyen öğrenciler! Türkiye'deki en iyi vakıf üniversitelerini derlediğimiz yazımız size hitap ediyor!

Üniversite Adayları Buraya: Yeni Açılan Bölümler

Üniversite adayları! Hangisi en iyi yazı dizimizin bugünkü konusu yeni açılan bölümler oldu. Siz de yeni açılan üniversite bölümlerini merak ediyorsanız tıklayın.

Kontenjanı Artan Bölümler

YÖK kontenjanı artan bölümler ve kontenjanı azalan bölümler hakkında açıklma yaptı. Sizler için hangi bölümde ne kadar artış ve azalış olduğunu derledik.

Yurt Dışında İş İmkânı Olan Bölümler

Üniversite adayları! Çalışma hayatına yurt dışında başlamak istiyorsanız yurt dışında iş imkanı olan bölümler tercih etmelisiniz.

Whatsapp Hattı