Psikoloji

Oyun Terapisi Çocuklara ve Bazı Yetişkinlere Nasıl Davranır ve Yarar Sağlar?

Oyun terapisi, psikolojik sorunları ortaya çıkarmak ve bunlarla başa çıkmak için oyunu kullanan bir terapi yöntemidir. Özellikle çocuklarda tek başına veya diğer terapiler ve ilaçlarla birlikte kullanılabilir. Daha fazlasını buradan öğrenin

Aile Terapisi İşe Yarıyor mu?

Aile terapisi alanlara en çok sorular soruların başında, aile terapisi işe yarıyor mu geliyor. Biz de bu soruyu yanıtlayarak hangi durumlarda aile terapisi alındığına bakacağız.

Aile Terapisi Konuları Nelerdir? Terapiye Nasıl Başvurulur?

Aile terapisi konuları, ailede kökleşen veya başa çıkılamaz durumdaki her durumu içerir. Aile terapisi konuları arasında en öne çıkan başlık ise iletişim sorunlarıdır.

Aile Danışmanlığı Kitap Tavsiyeleri: Alanı Tanıyın

Aile danışmanı ergenlik psikolojiden, çift terapisine kadar uzanan konularda bilgilenmelidir. Şimdi, aldığınız eğitime ek olarak bazı aile danışmanlığı kitap önerilerinde bulanacağız.

Çocuklar İçin Oyun Terapisi Neden Önemlidir?

Çocuklar için oyun terapisi, yetişkinliklerin bireysel terapi yöntemine benzer. Yalnız burada sözcüklerden ziyade, oyuncaklar ve bizzat oyunun kendisi önemlidir.

Oyun Terapisi Oyuncakları ve Anlamı

Oyun terapisi için gerekli oyuncaklar ve oyun terapisi oyuncakları anlamı hakkındaki bu yazımız sayesinde oyuncakların anlamını öğrenebilirsiniz.

Oyun Terapi Odası ve Oyun Terapisi Oyuncakları Nasıl Olmalı?

Oyun terapi odası ve oyuncakları hakkında bilgi edinmek isteyenler için oyun terapi odası nasıl olmalı, oyun terapi odası malzemeleri nelerdir gibi konulara değindik.

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Ne İşe Yarar?

Çocuk merkezli oyun terapisi, çocuğa doğal ortamı olan oyun odasında ulaşır. Terapi süreci yönlendirme olmaksızın çocuğun iç dünyasını yansıtma olanağı sağlar.

Whatsapp Hattı