YouTube'da Nasıl Doğrulanırsınız: Tanım, Adımlar ve İpuçları

YouTube'da Nasıl Doğrulanırsınız: Tanım, Adımlar ve İpuçları

YouTube'da Nasıl Doğrulanırsınız: Tanım, Adımlar ve İpuçları

YouTube, içerik oluşturucuların takipçi kazanmalarına ve içeriklerinden para kazanmalarına olanak tanıyan bir video barındırma platformudur. Doğrulama, YouTube içerik oluşturucularının ekstra özellikler elde etmek ve platformdaki profillerini yükseltmek için kullanabilecekleri bir işlemdir. Bir YouTube içerik oluşturucusuysanız doğrulama süreci ve bunun kanalınıza nasıl fayda sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek yardımcı olabilir. Bu makalede, doğrulamanın ne olduğunu ve ne tür doğrulamalar olduğunu açıklıyor, profilinizi nasıl doğrulayacağınızı açıklıyor ve YouTube kanalınızı doğrulamanıza yardımcı olacak ipuçları sunuyoruz.

YouTube'da doğrulama nedir?

YouTube'da doğrulama, hesabınızı resmi bir kanal olarak doğrulamanız ve kendinizi diğer kullanıcılardan ayırmanızdır. YouTube'da iki tür doğrulama vardır:

Hesap doğrulama

Hesap doğrulama, YouTube'daki tüm içerik oluşturuculara ve kanallara açık olan daha temel bir doğrulama sürecidir. YouTube kullanıcıları, telefon numaralarını göndererek ve platform ile doğrulayarak hesaplarını doğrulayabilir. Bu, YouTube'un kullanıcıların gerçek içerik oluşturucular olduğunu ve birden fazla kanal kullanmadıklarını bilmesini sağlar. Hesap doğrulama, kullanıcılara tam uzunlukta videolar oluşturma, canlı yayınlar oluşturma, video küçük resimlerini düzenleme ve Content ID hak talepleri yoluyla videolarını koruma olanağı sağlar.

YouTube doğrulama rozeti

YouTube doğrulama rozeti, yerleşik kanallara başka bir doğrulama düzeyi sağlar. Rozet, kanalınızın adının yanında görünen gri bir onay işareti veya notadır ve yalnızca 100.000 veya daha fazla takipçisi olan kanallarda kullanılabilir. Doğrulama rozeti, kullanıcıya herhangi bir ekstra özellik vermese de, platformda bir marka oluşturmalarına yardımcı olabilir. Onları güvenilir ve ciddi bir içerik oluşturucu olarak işaretleyebilir ve benzer adlara sahip kanallardan ayırt edilmesine yardımcı olabilir.

YouTube'da doğrulanmak neden önemlidir?

Hem temel hesap doğrulama hem de doğrulama rozeti, içerik oluşturuculara YouTube'da önemli avantajlar sağlayabilir:

Hesap doğrulamanın avantajları

Hesap doğrulama, YouTube'daki varlığını genişletmek isteyen içerik oluşturucular için genellikle önemli bir ilk adımdır. Hesap doğrulamanın kullanıcılara sağladığı özelliklerden bazıları şunlardır:

  • 15 dakikadan uzun videolar oluşturma özelliği
  • Özelleştirilebilir video küçük resimleri
  • Canlı yayın özelliği
  • Harici sitelere video bağlantıları
  • Genişletilmiş video gizlilik ayarları
  • Videolardan para kazanma özelliği

Bu özellikler önemlidir çünkü ciddi içerik oluşturucuların videolarının kalitesini iyileştirmelerine izin verebilirler. Ayrıca ana sayfalarının görünümünü iyileştirmelerine ve içeriklerini ihlalden korumalarına yardımcı olabilirler. İyileştirilmiş içerik, daha fazla takipçi kazanmalarına ve daha sonra bir doğrulama rozeti almalarına olanak tanıyan kanallarını oluşturmalarına yardımcı olabilir.

Doğrulama rozetinin avantajları

YouTube doğrulama rozeti, platformdan bir güven işaretidir ve deneyimli içerik oluşturuculara birkaç önemli avantaj sağlayabilir. İzleyicilerinize popüler içerik üretme geçmişiniz olduğunu, sadık abonelerinizin olduğunu ve dürüstlük geçmişiniz olduğunu ve topluluk yönergelerini takip ettiğinizi gösterebilir. Ayrıca, YouTube kullanıcılarının orijinal içeriğinizi benzer adlara sahip kanallardan veya materyalinizi kullanan içerik oluşturuculardan ayırt etmesine yardımcı olabilir.

Hesabınızı nasıl doğrulayabilirim

YouTube'da bir hesabı doğrulamak için şu adımları uygulayabilirsiniz:

1. YouTube'a gidin ve hesabınızda oturum açın.
2. Ekranın sol üst köşesinde, açılır menüyü tıklayın.
3. Ardından, "Ayarlar" seçeneğine tıklayın.
4. Ayarlar menüsü göründüğünde, "Hesap" etiketli ilk seçeneğe tıklayın.
5. "Hesap" altında, "Ek özellikleri görüntüle"yi tıklayın.
6. Profil resminizin yanında "Doğrula" yazan mavi düğmeyi bulun ve tıklayın.
7.Ardından istemleri takip edebilir, ikamet ettiğiniz ülkeyi ekleyebilir ve doğrulama için bir metin mesajı veya telefon araması almak isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.
8. Bir metin mesajı veya telefon görüşmesi seçtikten sonra telefon numaranızı girin.
9. Komut istemlerini yanıtlamayı tamamladığınızda, "Gönder"i tıklayın.
10. "Gönder"i tıkladığınızda, YouTube sizi arar veya altı haneli bir onay kodu gönderir ve sizi "Hesap doğrulama (2/2. adım)" etiketli bir sonraki doğrulama ekranına gönderir.
11. Kodu aldığınızda, sağlanan kutuya girin ve ardından sayfanın altındaki "Gönder" e tıklayın.
12. Bitirdikten sonra, kanalınızın adının altında küçük bir onay işareti görebilirsiniz.

Doğrulama rozeti nasıl kazanılır

Doğrulama rozetine başvurmadan önce 100.000 veya daha fazla aboneye, aktif ve herkese açık bir kanala ve eksiksiz bir profile sahip olma gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olun. Bu gereksinimleri karşıladıktan sonra YouTube'da doğrulama rozeti kazanmak için şu adımları uygulayabilirsiniz:

1. support.google.com/youtube adresine gidin.
2. Hesabınızı ve ayarlarınızı yönetin" etiketli üçüncü konuya gidin ve tıklayın.
3. Açılır menü göründüğünde, "Hesap ayarlarını yönet" yazan ikinci seçeneğe tıklayın.
4. Menüde "Kanalınız için ayarları yönetin" bölümünü bulun.
5. Bölümün altında, "Kanallarda doğrulama rozetleri"ni bulun ve tıklayın.
6. Kanalınızın 100.000 abonesi varsa, doğrulama için başvurmaya uygun olduğunuzu söyleyen bir metin kutusu görürsünüz.
7. Metin kutusunun altındaki "Şimdi uygula" seçeneğini bulun ve tıklayın.
8. Ardından istemleri takip edebilir ve kanal adınız ve kanal kimliğiniz dahil olmak üzere başvuru formunu doldurabilirsiniz.
9. Kanal kimliğinizi bilmiyorsanız YouTube kanal sayfanızdaki gelişmiş ayarlar altında bulabilirsiniz.
10. Bilgi istemlerini yanıtladıktan sonra "Gönder"e tıklayabilirsiniz ve doğrulama başvurunuz tamamlanır.
11. YouTube'un başvurunuzu incelemeyi tamamlaması ve sonuçları size bildirmesi biraz zaman alabilir.

YouTube'da doğrulanmak için ipuçları

YouTube'da doğrulama rozeti almak için şu ipuçlarını göz önünde bulundurun:

  • Profilinizi tamamlayın. Doğrulama rozeti için başvururken kanalınızın eksiksiz olduğundan emin olun. Bu, bir kanal simgesi eklemeyi, kanalınızın açıklamasını yazmayı ve kanalınızı herkese açık hale getirmeyi içerebilir.
  • Markanızı oluşturun. YouTube'da güçlü bir marka oluşturmak, abone tabanınızı oluşturmanıza ve kitlenizi etkileşimde tutmanıza yardımcı olabilir. Bunu, belirli bir tür içeriğe odaklanarak, videolarınızın kalitesini artırarak ve birden fazla sosyal medya platformunda varlık oluşturarak yapabilirsiniz.
  • Düzenli olarak yeni içerik yayınlayın. Düzenli olarak yeni içerik yayınladığınızdan emin olmak aboneler kazanmanıza yardımcı olabilir ve YouTube'a ciddi bir içerik oluşturucu olduğunuzu gösterebilir. Tutarlı bir şekilde yeni videolar yayınladığınızdan ve içeriğinizin kalitesini artırmak için çalıştığınızdan emin olun.
  • Abonelerle etkileşim kurun. Kanalınızın etkinliğini göstermenin ve abone kazanmanın bir başka yolu da izleyicilerinizle etkileşim kurmaktır. Videolarınız hakkındaki yorumları yanıtlamayı ve abonelerinize canlı videolar yayınlamayı düşünebilirsiniz.
  • Beğenileri ve abonelikleri teşvik edin. Doğrulama rozeti almak için genellikle mümkün olduğunca çok aboneye sahip olmak yararlıdır. Yaptığınız her videoda izleyicilerinizi içeriğinizi beğenmeye ve kanalınıza abone olmaya teşvik ederek kitlenizin artmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Kanalınızın adını saklayın. Bir doğrulama rozeti aldığınızda, genellikle kanal adınızı saklamak iyi bir fikirdir. Değiştirirseniz doğrulama rozetinizi kaybedersiniz ve YouTube başka bir doğrulama uygulaması gerektirir.
  • Topluluk kurallarına uyun. YouTube, içerik oluşturucuların davranışlarına ilişkin standartları belirleyen bir dizi topluluk yönergesine ve hizmet şartlarına sahiptir. Kanalınıza karşı herhangi bir disiplin cezası almamak için bunları incelemeniz ve yakından takip etmeniz yararlı olabilir

Popüler Bloglar Blog

Whatsapp Hattı