AngularJS Hakkında Bilgi Edinin

AngularJS Hakkında Bilgi Edinin

AngularJS Hakkında Bilgi Edinin

AngularJS, şu anda kullanılan en yaygın web çerçevelerinden biridir. Web geliştirmede çalışırken, AngularJS kullanma yeteneği, birçok işe alım yöneticisinin aradığı çok önemli bir beceridir. AngularJS'yi ve teknoloji endüstrisindeki değerini anlamanız önemlidir.

Bu yazıda AngularJS'yi, nasıl kullanıldığını ve onunla çalışmanın avantajlarını tartışacağız.

Angular Nedir?

Angular, dinamik ve duyarlı web uygulamalarının oluşturulmasında kullanılan bir model-view-controller (MVC) web çerçevesidir. AngularJS, web uygulaması ziyaretçileri ile etkileşimi ele almak için web formlarını kullanmaya yönelik daha geleneksel yaklaşıma modern bir alternatif sunar. AngularJS, sayfayı dinamik olarak yenileme yeteneği nedeniyle en çok tek sayfalı uygulamalar geliştirmek için kullanılır.

AngularJS, tamamen açık kaynaklı olan JavaScript çerçeve kitaplığının bir parçasıdır. Çevrimiçi olarak birçok ücretsiz destek kaynağı vardır; bu, öğrenmenin ve sorunları bildirmenin daha kolay olduğu anlamına gelebilir. Web geliştirmede yeni trendleri ve ihtiyaçları dahil etmek için düzenli olarak güncellenir.

AngularJS'nin Özellikleri

Birçok web geliştiricisinin AngularJS'ye güvenmesinin nedeni, birçok olumlu özelliğe sahip bir platform olmasıdır. AngularJS'yi uygulamanın en önemli özelliklerinden bazıları şunlardır:

  • MVC tasarımı:AngularJS, MVC'nin tasarım ilkesine göre oluşturulmuştur. Bu tasarım altında, çerçevenin veri, mantık ve sunum katmanlarının her biri kendi bölümünde izole edilmiştir. Bu, diğerlerinde herhangi bir kesintiye neden olmadan biri üzerinde çalışmayı kolaylaştırır.
  • Veri bağlama:AngularJS, HTML kodu ile onu oluşturan temel veriler arasındaki bağlamayı otomatik olarak işleyerek verileri ve görüntüleme katmanlarını senkronize tutmayı kolaylaştırır. Bu, sitede bir değişiklik yapıldığında, temel verileri güncellemek için kolayca kullanılabileceği ve verilerde yapılan bir değişikliğin web platformunun görsel sunumuna hemen yansıtılabileceği anlamına gelir.
  • Daha az kod:AngularJS'nin web işlevlerine getirdiği verimli yaklaşım, aynı görevlerin diğer kodlama ve komut dosyası oluşturma seçeneklerinin kombinasyonlarını kullanmaktan daha az kodla gerçekleştirilebileceği anlamına gelir. Bu, genel dosya boyutlarını azaltır ve kodlanacak daha az şey olduğundan programlama süresinden tasarruf sağlar.
  • Birim testi:AngularJS geliştiricileri, tasarım sürecinde kod üzerinde testler yapabilmenin önemini anlıyorlar, bu nedenle Karma adlı ilgili bir test çerçevesi de oluşturdular. Çerçeve, AngularJS kullanan uygulamalar için birim testlerinin tasarımına ve oluşturulmasına yardımcı olur.
  • Yönergeler:AngularJS ile kod yazarken, bir geliştirici belirli davranışları dahil etmek için sayfadaki öğelere yönergeler ekleyebilir. Bir web uygulamasına yönergeler eklemek işlevselliği artırır ve geliştiriciye tasarım sürecinde daha fazla seçenek sunar.
  • İfadeler:Bir geliştirici, çift parantez içine kod ekleyerek, koduna ifadeler ekleyebilir. Bu, matematik ve dizelerin ve sayıların birleştirilmesi gibi işlevlerin basit bir şekilde uygulanmasına izin verir.
  • Filtreler:AngularJS ile verileri otomatik olarak seçtiğiniz stile dönüştüren filtreler sayesinde verileri doğru biçime dönüştürmek kolaylaşır. Para birimi, tarihler, küçük ve büyük harfler ve bir dize olarak sayılar içeren biçimler için filtreler mevcuttur.

Hala geliştirilmekte ve güncellenmekte olduğundan, AngularJS'nin özellik listesi genişlemeye devam etme potansiyeline sahiptir. Daha fazla özellik eklendikçe, AngularJS'nin işlevselliği ve uyarlanabilirliği artar, bu da onu çalışmak için kullanışlı bir platform haline getirir.

Angular'ın Avantajları

Angular ile çalışmanın birçok faydası vardır, bu yüzden tek sayfalık web geliştiricileri arasındaki popülerliği düzenli olarak artmaktadır. AngularJS'yi web geliştirme planlarınıza dahil etmenin en önemli nedenlerinden bazıları şunlardır.

  • Daha kolay: AngularJS'nin birincil yararı, kullanım kolaylığıdır. AngularJS ile çalışmak, bir geliştiricinin sayfalarında gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu görevlerin çoğunu daha az kodla ve daha sezgisel bir şekilde yönetilebilir hale getirir, daha etkili çalışmasına ve oluşturma sürelerini kısaltmasına yardımcı olur.
  • Dinamik sayfalar oluşturur: Uygulamanın görüntü ve veri katmanları AngularJS ile otomatik olarak bağlantılı olduğundan, kullanıcıdan gelen girdilere dinamik olarak yanıt veren ve güncelleyen siteler oluşturmak için idealdir. Bu nedenle AngularJS için en yaygın kullanım, birden fazla sayfa yüklemeden çok adımlı süreçleri işleyen sayfaların geliştirilmesidir ve sayfa gerektiğinde tarayıcı tarafından güncellenir.
  • Geniş açık kaynak kaynaklarına sahiptir: Kendi projeniz için kaynak olarak kullanabileceğiniz birçok mevcut proje var. Sizinki gibi görevleri yerine getiren tamamlanmış projeleri değerlendirmenin ve bunları nasıl tamamladıklarını görmek için kodları incelemenin yanı sıra, bilginizi genişletmek veya bir soruna çözüm aramak istediğinizde kullanabileceğiniz birçok mükemmel açık kaynak kaynağı da vardır. kendi başınıza çözemezsiniz.
  • HTML'nizi genişletir ve özelleştirir:Geliştiriciler bir zamanlar yalnızca HTML kullanarak web siteleri oluşturabilse de, tek bir sayfa oluşturmak için birden çok dil kullanma ihtiyacı daha yaygındır. AngularJS, işlevlerini genişletmek ve oluşturduğunuz web uygulamalarını sitenize gelen ziyaretçiler için daha güçlü ve daha kullanışlı hale getirmek için HTML öğelerinize yönergeler eklemenize olanak tanır.
  • Test ederken seçenekler sunar:AngularJS, uygulamanızı test etmeye hazır olduğunuzda bir geliştirici olarak size seçenekler sunar. Parçalar halinde test etmeyi tercih ederseniz, birim testini tam olarak destekler. Bunun yerine genel projeye odaklanmayı tercih ederseniz, web uygulamanıza dahil olan farklı modüllerin doğru bir şekilde iletişim kurup çalışmadığını belirlemek için entegrasyon testi yapılmasına olanak tanır.
  • Sizi geleceğe hazırlar: Web tasarımı için kullanılan teknolojiler her zaman gelişmektedir. AngularJS, dinamik sayfalar oluştururken her zaman ortak bir unsur olmayacak olsa da, web geliştirmenin bir sonraki aşamasının mevcut standartlar üzerine inşa edilme olasılığı nedeniyle sahip olunması gereken değerli bir beceri olacaktır. AngularJS ile becerilerinizi geliştirerek, bir sonraki çerçeveyi öğrenmeye çok uygun olacak şekilde kendinizi konumlandırmış olursunuz.

Popüler Bloglar Blog

Whatsapp Hattı