Çiftçilikle Uğraşanların Mutlaka Alması Gereken 8 Tarım Sertifikası

Çiftçilikle Uğraşanların Mutlaka Alması Gereken 8 Tarım Sertifikası

Çiftçilikle Uğraşanların Mutlaka Alması Gereken 8 Tarım Sertifikası

Türkiye’nin 50 milyar dolar olan üretim kapasitesiyle küresel tarım sektörünü etkileyen ülkelerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Ülkemizde tarım sektöründe destekleyici politikaların uygulanması da tarımsal faaliyetlerde bulunanlar için teşvik edicidir. Peki, bir çiftçi hangi tarım sertifikası sayesinde daha çok kazanç elde edebilir? Sizin için, en çok talep gösterilen ve çiftçilerin alması önerilen tarım sertifikalarını derledik.

En Popüler Tarım Sertifikaları

Tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunmak için eğitim almanız gerekmez; fakat tarım eğitimi almak hem kredi desteklerinden faydalanmak hem de daha yüksek verimle tarımsal üretim yapmak bakımından önem taşır. Tarım eğitimleri sonunda verilen sertifikalar sayesinde tarım işletmelerinde istihdam edilebilirsiniz.

Tarım sertifikası alma süreci Uzaktan Eğitim’de şöyle ilerler:

  • Tarım sertifika programları için kayıt işlemleri gerçekleştirilir.
  • Tarım dersleri tamamlanır.
  • Eğitim sürecinin sonunda online sertifika sınavına katılım sağlanır.
  • Tarım kurs programları sertifika sınavında en az 45 puan alınır.

Sertifika sınavında başarılı olanlar, tarım sertifikalarını e-Devlet üzerinde görüntüleyebilir. İşte, tarım üretimi isteyenlerin en çok talep gösterdiği, destek alma potansiyeli taşıyan tarım sertifikaları 👇

1.Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası

Bitkisel üretim yapacaksanız bitki besleme ve koruma yöntemlerini, kimyasal olmadan tarım yapma yöntemlerini, yetiştiricilik sistemlerini bilmelisiniz. Bu bilgileri iyi tarım kursu kapsamında verilen eğitimlere katılarak öğrenebilirsiniz. Kurs sürecinin sonunda başarılı olduğunuzda kazanacağınız iyi tarım sertifikası sayesinde, kimyasal madde kullanmadan yetiştiricilik yapabilecek donanıma sahip olduğunuzu belgeleyebilirsiniz. Üniversite onaylı bitkisel üretimde iyi tarım uygulamaları sertifikası eğitim süresi 84 saattir.

2.Topraksız Tarım Sertifikası

Birçok belediye “şehirde tarım” mottosuyla topraksız tarım eğitimi verilir. Özel kurs merkezlerinden alınan topraksız tarım sertifikası da düşük faizli kredi gibi desteklerden yararlanmak bakımından fayda sağlar. Sertifika almak için öncelikle eğitime katılmak ve üretimde otomasyon ve teknoloji kullanımı, sıcaklık ve ışık yönetimi gibi konularda dersler almak gerekir. Üniversite onaylı topraksız tarım sertifikası eğitim süresi 80 saattir.

3.Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sertifikası

En çok talep gösterilen tarım sertifikaları listemize tıbbi aromatik bitkiler sertifikası ile devam ediyoruz. Sertifika kazandıran programda, tıbbi ve aromatik kökenli bitkilerin;

  • Ekim,
  • Bakım,
  • Hasat süreçleri detaylı şekilde ele alınır.

Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursunda kursiyerlerin hem üretim hem de kullanım konusunda uzmanlaşmaları sağlanır. Üniversite onaylı tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği sertifikasıeğitim süresi 72 saattir.

4.Seracılık Sertifikası

Çiftçi destek kredisialmaya olanak tanıyan tarım sertifikalarından biri de seracılık sertifikasıdır. Sertifika kazandıran kurs programında, sera planlamasında ve sera yerinin seçiminde dikkat edilecek faktörler, örtü altı üretim sistemleri gibi konular üzerinde durulur. Uzaktan Eğitim’de seracılık sertifikası, örtü altı sebze yetiştiriciliği sertifikası adıyla verilir. Üniversite onaylı sertifikada yazan eğitim süresi 464 saattir.

5.Zeytin Yetiştiriciliği Sertifikası

Zeytin yetiştiriciliği sertifikası da talep gösterilen tarım kurslarından biridir. Nitekim Türkiye’de zeytin ve zeytinyağına yönelik teşvik ve destek uygulamaları vardır. Kurs programında, zeytin ağacı çeşitleri ve özelliklerinden zeytin ağaçlarında çoğaltma teknikleri ve budamaya kadar birçok konu üzerinde durulur. Üniversite onaylı zeytin yetiştiriciliği sertifikası eğitim süresi 148 saattir.

6.Fındık Yetiştiriciliği Sertifikası

Fındık Türkiye için önemli bir sınai tarım ürünüdür. Dünya fındık ticaretinin yaklaşık yüzde 70’i Türkiye’de gerçekleşir. Bu nedenle fındık üreticileri zaman zaman desteklenir. Fındık yetiştiriciliği kursuna olan talep de bundan kaynaklanır. Kurs programında fındık yetiştiriciliğinin temel teknikleri üzerinde durulur.

7.Üzüm Yetiştiriciliği Sertifikası

Türkiye’de tarım üreticileri devlet desteğiyle üzüm bağı kurabilir ve üzüm yetiştiriciliği yapabilir. Dolayısıyla üzüm yetiştiriciliği sertifika programlarına olan talep yoğundur. Bu programlarda, bağlarda budama işlemlerinden asmanın ekolojik isteklerine kadar ilişkili birçok konu detaylandırılır. Üniversite onaylı üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretimi sertifikası eğitim süresi 232 saattir.

8.Sebze Fidesi Üretimi Sertifikası

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için çiftçilere fide desteği verilir. Bu nedenle popüler hale gelen ve talep gösterilen tarım sertifikalarından biri de sebze fidesi üretimi sertifikasıdır. Sertifikayı kazandıran kurs programında tohum seçiminden sulama ve bakım tekniklerine kadar birçok konu üzerinde durulur.

Tarım Sertifikası Hakkında SSS

Tarım Sertifikası Nasıl Alınır?

Sertifika eğitim programına katılarak eğitim ve sınav sürecini başarıyla tamamlayanlara verilen bir belgedir. Dolayısıyla tarım sertifikası almak için öncelikle ziraat ile ilgili kurslar kapsamında eğitim almak gerekir. Tarımsal eğitimlere katılan ve süreci başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika alabilirler.

Tarım Belgesi Ne İşe Yarar?

Tarım belgesi eğitim programından sonra verilen kurs bitirme belgesidir. Belge profesyonel olarak tarımsal üretim yapmaya olanak tanır. Belge aynı zamanda tarım uygulamalarını teşvik eden destek programlarından yararlanmaya da olanak tanır.

İyi Tarım Uygulaması Sertifikası Nasıl Alınır?

İyi tarım uygulaması sertifikası almak için öncelikle eğitime katılmak gerekir. Eğitime katıldıktan sonra sertifika sınavına katılmak gerekir. Sertifika sınavında en az 45 puan alanlar iyi tarım uygulamaları sertifikası alma hakkına sahip olur. Sertifika e-Devlet üzerinde görüntülenebilir.

Organik Tarım Sertifikası Ne Kadar Sürede Alınır?

Organik tarım sertifikası alma süreci kursiyerin kursa kayıt olduğu tarihe de bağlıdır. Eğitim süresi ise sertifikada belirtilir. Organik tarım sertifikası 304 saatliktir.

Sonuç olarak;

Türkiye’de özel kurs merkezleri tarafından verilen birçok tarım eğitimi mevcut. İçeriğimizde tarım sertifikaları arasında desteklenme potansiyeli olanları ve talep gösterilenleri derledik. Bu sayede hangi tarım sertifikası daha faydalı olur merak eden kursiyerlerimizi aydınlatmış olduk. Siz de tarımsal üretim yapmak istiyorsanız tarım ve hayvancılık eğitimlerimizi inceleyerek ön kayıt formunu doldurabilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi
İndirimli!
İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi
Tıklayınız
WhatsApp Hattı