4 Adımda Emlakçılık Yetki Belgesi Nasıl Alınır?

4 Adımda Emlakçılık Yetki Belgesi Nasıl Alınır?

4 Adımda Emlakçılık Yetki Belgesi Nasıl Alınır?

Emlakçılık belgesi nasıl alınır sorusuna 4 adımda anlatmaya çalıştık. Bunlar;

1-) Emlak Danışmanlığı Kursuna Kayıt Ol

Emlakçılık yetki belgesi alabilmeniz için taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik gereğince Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca taşınmaz ticareti konusunda verilen en az yüz saatlik eğitimde başarılı olup emlakçılık sertifikasına sahip olması gerekir. Yükseköğretim kurumlarının "taşınmaz ticareti" ile ilgili bölümlerinden mezun olmaları halinde bu belge istenmez.

Emlak danışmanlığı kursu hakkında detaylı bilgi almak için ve kayıt olmak için tıklayınız.

2-) Eğitim Sürecini Tamamla

Uzaktan eğitim imkanı ile zaman ve mekan sınırı olmadan istediğiniz yer ve saatte bizden almış olduğunuz 100 saatlik Emlak Danışmanlığı Eğitim videolarını izleyebilirsiniz. Eğitim videoları emlakçılık yapabilmeniz için gereken bütün konuları ele almıştır. Üstelik bu eğitimler 10 yıl boyunca açık olacaktır. Eğitim videolarını istediğiniz zaman açıp tekrar tekrar izleyebilirsiniz.

Emlakçılık Eğitimi

3) Sınav Sürecini Tamamla

Sınav sürecinize başlamadan önce sertifikanızın hangi kurum onaylı olmasını tercih ettiğinizi seçmeniz gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı yada Türk Hava Kurumu Üniversitesi onaylı olmak üzere 2 adet kurum seçeneğiniz bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifika alabilmeniz için MEB tarafından yapılacak olan sınava girmeniz gerekir. Bu sınav Ankara'da MEB tarafından seçilen bir okulda gerçekleşir.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi onaylı sertifika alabilmeniz için uzaktan (online) bir sınava girmeniz gerekir. Online sınava istediğiniz yerden internet bağlantısı olan bir cihazdan giriş yapabilirsiniz. Bu sınav için Ankara'ya gelmenize gerek yoktur.

Gireceğiniz sınavdan 50 veya üzeri bir puan aldığınızda E-Devletten sorgulanabilen Tercih Ettiğiniz Kurum Onaylı Emlakçılık Belgesini almaya hak kazanırsınız.

4) Seviye 5 Belgeni Al

Emlak ofisi açabilmeniz için Seviye 5 Emlakçı Yetki belgesine sahip olmanız gerekir. 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren belgesi olmayan kişiler emlak ofisi açamayacaklardır. Seviye 5 belgesi alabilmeniz için bizden almış olacağınız emlakçılık sertifikası ile MYK tarafından belirlenen kurum veya kuruluşlara başvuru yaparak alabilirsiniz.

Bu kurumları https://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_kurulus_ara&view=kurulus_ara sayfasına giderek Sektör kısmından Ticareti , Ulusal Yeterlilik kısmından 17UY0333-5/00 Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5)'i ve Şehir kısmından ise şehrinizi seçerek Seviye 5 yetki belgesi verecek kurumları listeleyebilirsiniz.

Emlakçılık yapabilmeniz için gerekli olan şartlar;

  • Esnaf ve sanatkârlar odasına kayıt olunması,
  • Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olması,
  • Meslek odası ve vergi kayıtlarındaki iştigal konuları arasında taşınmaz ticareti ile ilgili alanlarından faaliyette bulunması,
  • Seviye 5 belgesine sahip olması gerekir.

Popüler Bloglar Blog

Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı
Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı