İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

İnsan kaynakları, işletmelerin en önemli yönetim departmanlarından biri. Ayrıca dünyada ve ülkemizde istihdam olanakları da artan bir iş alanı. Buna bağlı olarak da her geçen gün insan kaynaklarında çalışmak isteyenlerin sayısı artıyor. Peki insan kaynaklarında çalışmak için istek dışında neler yapılabilir?

Her alanda olduğu gibi işin becerilerine ve bilgilerine vâkıf olmalısınız. Bunun için size önerebileceğimiz bir yol var: İnsan kaynakları yönetimi sertifikası ile bilgi kazanmak ve gelişiminize sürdürmek. Öyleyse önerdiğimiz insan kaynakları yönetimi sertifikası ne işe yarar sorusuyla ik alanında nelere ihtiyacınız olacak, buna bakalım.

İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifikası Neden Önemlidir?

İk yönetimi sertifikası, insan kaynakları alanında kariyer planlayanların ilk başvuracağı yetkinlik belgelerinden biridir. Neden insan kaynakları sertifikası almak zorundayım gibi bir soru sorabilirsiniz. İk alanı, farklı ama birbiriyle ilişkili işleri barındıran bir departmandır. İşe alım, bordro ve özlük uygulamaları, eğitim ve geliştirme, ücret yönetimi, yetenek yönetimi ve kariyer yönetimi gibi personel odaklı uygulamaları, ik departmanı ele alır.

Saydığımız ve saymadığımız tüm personel odaklı işleri bilmek için ise alanın eğitimine ve deneyimine ihtiyaç vardır. Deneyim konusuna bir parantez açma gerekeceği için ilk önce kendinizi bu alanda nasıl öne çıkarabilirsiniz, bu soruyu cevaplamalısınız. Size önereceğimiz insan kaynakları sertifikası işte bu yüzden çok önemlidir. Çalışma hayatında ik'yı nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek için ya üniversite eğitimi ya da sertifikalı bir eğitim almak gerekiyor.

Üniversite eğitimi için insan kaynakları yönetimi bölümü ile çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü tercih edilebilir. İk ile ilgili sertifikalı bir eğitim ise bu alanlardan mezun olmasanız bile işinize yarar. Çünkü kaliteli bir ik sertifikalı eğitim, çok yönlü olan ik departmanını ve işlerini tanımınızı sağlar. Ayrıca aldığınız eğitimi belgeleyen sertifika da işe alımda sizi öne çıkarır

İnsan kaynakları yönetimi içeren bir sertifika programı ile alanda neler yapılıyor ve ben bunları yapabilirim miyim sorusuna yanıtlar alabilirsiniz. Ayrıca ik alanında çalışıp kendinizi geliştirmek için de sertifikalı eğitime başvurabilirsiniz. İster insan kaynakları uzmanı olmak isteyin ister, ik stajyeri mutlaka kendinizi ik alanında geliştirecek işlere yönelin. İşte sertifikalı eğitiminin amacı da budur. Sizi ik alanına hazırlar ve iş başındayken nelere dikkat ederek insan kaynaklarında uzmanlaşabileceğinizin püf noktalarını sunar.

İk eğitimi almaya karar verdiyseniz kursun tüm detayını öğrenerek bir seçim yapmanızı tavsiye ederiz. Sonuç olarak bir eğitim alacaksanız en iyi şekilde süreci tamamlayacağınız bir kursa yönelin. Ayrıca kursu veren eğitmenin Cv'sini ve işlerini de inceleyerek alacağınız eğitim hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim ile İnsan Kaynakları Sertifikası Alın

iK sertifikası, uzaktan eğitim kurumlarında da veriliyor. Bu konuda güvenebileceğiniz en kaliteli kurumlardan biri olan uzaktaneğitim.com da ik personeli yetiştirecek bir eğitim sunuyor. Canlı derslerle kursiyere ulaşan insan kaynakları yönetimi eğitimi, iş hayatında kullanılan temel ve güncel ik uygulamalarına değiniyor. Zaman tasarrufu yaparak evinizin konfor alanında, derslere katılabilir ve eğitmenle etkileşime geçebilirsiniz.

Online eğitim aracılığıyla alacağınız kurs, insan kaynakları planlaması ve yönetimi hakkında karşınıza çıkacak detayları barındırıyor. İstediğiniz yer ve zaman dahilinde kursun derslerine katılarak ik hakkında öğrenmeniz gereken tüm noktalara vâkıf olabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim ile İnsan Kaynakları Sertifikası Alın

Kurs sürecinde başarılı olmanız durumunda üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanacaksınız. Size önerimiz kurs sürecine sertifika almak için değil, verimli bir eğitim almak için katılmanızdır. Sonuç olarak insan kaynakları departmanının vazgeçilmez bir çalışanı olmak istiyorsanız kendinizi kanıtlayabilmelisiniz. Şimdi gelin, uzaktan eğitim aracılığıyla katılabileceğiniz kursun ders içeriklerine bir bakalım.

İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi Dersleri

İnsan kaynakları yönetimi kursunda alacağınız derslerin genel konu başlıkları şunlardır:

  • İnsan Kaynakları Yönetimi Nedir?
  • İnsan Kaynaklarında Planlama Nasıl Yapılır?
  • İnsan Kaynaklarında İş Analizi
  • Performans Değerlendirme
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Bordro ve Özlük Dosyaları
  • İş Hayatında İletişim
  • İnsan Kaynaklarında Motivasyon Süreci
  • İnsan Kaynaklarında Liderlik Yönetimi
  • Kriz Yönetimi
  • Stres Yönetimi
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • İş Hukuku
  • Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi
  • İşe Alım Süreci ve İşe Alım Teknikleri

Konular, canlı ders kapsamında veriliyor ve eğitim kaynakları da PDF dokümanı olarak sunuluyor. Verimli bir öğrenme için PDF kaynakları da okumanızı ve alanla ilgili ek araştırmaları yapmanızı öneririz.

İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimini Kimler Almalı?

İk alanında kariyer beklentisi olanların, alması gereken en nitelik kazandıran eğitimlerden biri ik yönetimi eğitimidir. İk stajyeri işi için dahi aldığınız eğitim size fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda ik alanında yeni çalışmaya başlayanların bilgi birikimlerini artırmaları açısından da eğitim yarar getirecektir.

Genel olarak insan kaynakları departmanındaki herhangi bir iş pozisyonu için ilk almanız gereken eğitim, ik yönetimidir. Ayrıca ik ile ilgili süreçlere aktif katılabilen diğer iş departman çalışanları da eğitime katılabilir. Yine, kariyer planlaması açısından ik alanına dahil olmak isteyenler de eğitime katılarak temel bilgiler edinebilirler.

İK Sertifikası Nasıl Alınır?

Tüm sertifikalı eğitim programları, kurs sürecini başarıyla bitirmeniz durumunda sertifika verir. İk sertifikası da aldığınız dersleri tamamladığınızda ve sertifika sınavında başarılı olduğunuzda size iletilir. İk sertifikası almak için derslerin tamamına katılmanızı öneririz. Ayrıca sınavdan da başarılı bir not alarak tüm sürecin hakkını verebilmelisiniz. Kurs sürecinde önceliğiniz eğitimden kazanacağınız bilgi ve yetkinlikler olsun. Sertifika ise sizin bilgi sahibi olduğunuzu ve bir işletmede ik personeli olarak çalışabileceğinizi göstersin.

İnsan kaynakları yönetimi sertifikası ne işe yarar sorusunu merkeze aldığımız yazımızın sonuna geldik. Online eğitim aracılığıyla eğitim görmek isterseniz kurs sayfamıza göz atarak eğitime katılabilirsiniz.

insan kaynakları yönetimi sertifikası nasıl alınır, insan kaynakları yönetimi eğitimi, ik yönetimi sertifikası, insan kaynakları yönetimi

Popüler Bloglar Blog

İnsan Kaynakları Eğitimi Sertifika Programı
İnsan Kaynakları Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı