Üniversite Onaylı Sertifika Nedir ?

Üniversite Onaylı Sertifika Nedir ?

Üniversite Onaylı Sertifika Nedir ?

Üniversite sertifikaları , öğrencilerin belirli bir konu veya kariyer için hızlı bir şekilde eğitim almaları için üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen bir eğitimdir. Bu programlar, çok çeşitli alanlarda derecesi olan veya olmayan öğrencilere sunulmaktadır. Üniversite sertifikaları , öğrencilerin bir üniversite diploması almak için gereken zamana yatırım yapmadan bir alanda uzmanlık kazanmalarını sağlar. Konuya bağlı olarak, öğrenciler bir üniversite sertifika programını altı aydan bir yıla kadar tamamlayabilirler çünkü bu programlar tek bir disipline odaklanır ve lisans programlarının gerektirdiği genel eğitim çalışmalarından yoksundur.

Eğitimlerin sonunda genellikle bir derece veya diploma değil, bir bitirme sertifikası veya başarı sertifikası verilir. Alınan sertifika üzerinde üniversite adı , kişisel bilgiler , bitirmiş olduğu eğitim bilgileri yer alır ve üniversite müdürü tarafından imzalanır.

Üniversite Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar?

Sertifika almak iş bulma sürecinde size çok fayda sağlayacaktır. İşte bir üniversite onaylı sertifika almanın 5 avantajı ;

  1. Becerilerinizi ve Bilginizi Kanıtlayın
    Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler.
  2. Rekabetçi ve istihdam
    Örnek olarak bir .NET yazılım geliştirici pozisyonuna iş başvurusu yaptığınızı düşünelim ve sizin de Yazılım Uzmanlığı Sertifikanız var. Bu durumda diğer başvuru yapmış olan rakiplerinizden 1 adım önde olma şansını elde etmiş olursunuz.
  3. Kariyerinize Yatırım Yapın
    Sertifika kazanmak kolay bir iş değildir. Hazırlanması zaman alır ve ucuz değildir. Faturayı siz veya işvereniniz ödesin, sertifika almak, profesyonel gelişimle ilgilendiğinizi ve yatırım yaptığınızı gösterir.
  4. Becerilerinizi Güncel Tutun
    Özellikle akredite sertifikalar , sertifikanızı aktif tutmak için sürekli eğitim gerektirir. Konferanslara katılarak, web seminerlerine katılarak, dersler vererek ve bloglar veya diğer yayınlar için yazarak bilginizi paylaşıyor ve en son gelişmelerden haberdar oluyorsunuz. Bu, yalnızca kimlik bilgilerinizi güncel tutmakla kalmaz, aynı zamanda başkalarına yaptığınız işe tutkulu olduğunuzu ve olabileceğiniz en iyi BT uzmanı olabilmeniz için öğrenmeye devam etmek istediğinizi gösterir.

Üniversite Onaylı Sertifika Programlarımız

Vektörel Grup Uzaktan Eğitim Merkezi online eğitim olarak vermiş olduğumuz üniversite onaylı eğitim programları;

Popüler Bloglar Blog

Whatsapp Hattı