Heyecanı Önlemek İçin 5 Etkili Yöntem

Heyecanı Önlemek İçin 5 Etkili Yöntem

Heyecanı Önlemek İçin 5 Etkili Yöntem

Bir şeyler hakkında heyecanlanmakta yanlış bir şey yoktur, ancak aşırıya kaçmanın bazı dezavantajları olabilir.

Hiç aşırı heyecanlı bir ruhla tanıştınız mı? Eğer varsa, o zaman bu insan kategorisinin hayat dolu ve büyük iyimser olduğunu bilmelisiniz. En küçük şeyde bile neşe bulurlar. Temel olarak, tutumları her zaman gümüş astarı görmektir - ki bu hiç de fena değil.

Ancak bazen aşırı heyecan geri tepebilir. Bunun nedeni, düşünme biçimlerini etkilemesi ve ayrıca onları önyargılı kararlar vermeye teşvik edebilmesidir. Unutulmamalıdır ki, aşırı heyecan, ani duygu patlaması nedeniyle zaman zaman onları paniğe sevk edebilir.

Ama insanlar neden ilk etapta aşırı heyecanlanıyor?

Hormonlar, hormonlar ve hormonlar bunun için suçlanmalıdır. Ünlü psikiyatrist Dr Rahul Khemani'ye göre, her türlü heyecan tamamen bir uyarılma durumuyla ilgilidir. Uyarılma durumunda, kalp atış hızı artar, sempatik sinir sistemi artan aktiviteyi gözlemler ve beyin artan hormon üretiminde sinyal vermeye başlar. Bundan sorumlu olan hormon dopamindir. Beynin ödül sisteminde büyük rol oynadığı için ' mutluluk hormonu ' olarak da bilinir .

“ Bir kişi heyecanlandığında, duyguları daha güçlü hale gelir ve karar verme yeteneklerini etkileyebilir. Ayrıca dürtüsel davranışlara da yol açabilir” diyor.

Ama bu aşırı heyecanı azaltmanın bir yolu var mı? Çok şükür var.

Heyecanı Önleme Yöntemleri Nelerdir?

1.Farkındalık Önemlidir

Aşırı heyecanınızın farkına varmanızı sağlayacak işaretleri arayın. Daha konuşkan, agresif, talepkar olabilirsiniz ve genellikle kendinizi topraklanmış hissetmiyorsunuz. Ayrıca çevrenizle ilgili olarak bir çeşit oryantasyon bozukluğu yaşayabilirsiniz.

2.Aşırı heyecan sizi endişelendiriyorsa dışarı çıkın

Evet bu doğru. Hormonlarda ani bir yükselme sizi oldukça endişelendirebilir. Nefes darlığı çekiyorsanız, bulunduğunuz yerden çıkın, temiz havayı içinize çekin ve kendinizi güneş ışığına maruz bırakın. Bu sakinleşmene yardımcı olacak

3.Meditasyon ve nefes egzersizleri yapın

Meditasyon sakinleşmenize yardımcı olacaktır, çünkü bazen çok fazla heyecan rahatsız edici olabilir. Ve tartıştığımız gibi, aşırı heyecan kalp atış hızınızı artırabilir, bu nedenle nefes egzersizleri işe yarayacaktır.

Meditasyon

4.Duyularınızı Şımartın

Dr Khemani, “Biraz müzik dinleyin, farklı renklere bakın, bir şeyler yiyin veya su için ve etrafta dolaşın” diyor.

5.Duygularınızı dengeleme alıştırması yapın

Zihin, inişler ve çıkışlar arasında bocalamamak için eğitilmelidir. Duygularınıza karşı tarafsız bir yaklaşım kullanmak, onları yargılamadan bir yabancı olarak gözlemlemek bu süreçte yardımcı olabilir.

Bu nedenle, bir seyahat için veya belki de en iyi arkadaşınızla tanışmak için aşırı heyecanlıysanız, bu duygunun refahınızı etkilemediğinden emin olun. Dinlen, hayatta heyecanlı olmaktan zarar gelmez.

Popüler Bloglar Blog

Diksiyon Eğitimi
Diksiyon Eğitimi

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı