Topluluk Önünde Konuşma Becerilerinizi Geliştirmek İçin 10 İpucu

Topluluk Önünde Konuşma Becerilerinizi Geliştirmek İçin 10 İpucu

Topluluk Önünde Konuşma Becerilerinizi Geliştirmek İçin 10 İpucu

Rutin olarak en büyük (ve en yaygın) korkulardan biri olarak tanımlanan topluluk önünde konuşmayı düşünmek bile avuçlarınızı terletebilir. Ancak bu kaygıyla başa çıkmanın ve unutulmaz bir konuşma yapmayı öğrenmenin birçok yolu var.

Topluluk Önünde Etkili ve Güzel Konuşma

İşte Topluluk Önünde Etkili ve Güzel Konuşmak için 10 Tavsiye

1.Alıştırma Yapın

Tüm insanlar kalp çarpması ve el titremesi gibi bazı fizyolojik tepkiler hissederler. Bu duyguları, kötü performans göstereceğiniz veya kendinizi aptal yerine koyacağınız duygusuyla ilişkilendirmeyin. Bazı sinirler iyidir. Sizi terleten adrenalin, aynı zamanda sizi daha uyanık ve en iyi performansınızı sergilemeye hazır hale getirir.

Kaygının üstesinden gelmenin en iyi yolu hazırlanmak, hazırlanmak ve biraz daha hazırlamaktır. Notlarınızı birkaç kez gözden geçirmek için zaman ayırın. Materyal konusunda kendinizi rahat hissettiğinizde, bol bol pratik yapın. Kendinizi videoya kaydedin veya performansınızı eleştirmesi için bir arkadaşınızı bulun.

2. Kitlenizi Tanıyın. Konuşmanız Onlar Hakkında, Sizin Değil.

Mesajınızı oluşturmaya başlamadan önce, mesajın kime yönelik olduğunu düşünün. Dinleyicileriniz hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenin. Bu, kelime seçiminizi, bilgi düzeyinizi, organizasyon modelinizi ve motivasyon ifadenizi belirlemenize yardımcı olacaktır.

3. Amacınıza Göre İyi Bir Konuşma Yazısı Hazırlayın

Konuşmanız için çerçeve oluşturun. Konuyu, genel amacı, özel amacı, ana fikri ve ana noktaları yazın. İlk 30 saniyede izleyicinin dikkatini çektiğinizden emin olun.

4. Geri Bildirimi İzleyin ve Buna Uyun.

Odağı seyirci üzerinde tutun. Tepkilerini ölçün, mesajınızı ayarlayın ve esnek kalın. Hazır bir konuşma yapmak, en sadık dinleyicilerin bile dikkatini kaybetmenizi veya kafalarını karıştırmanızı garanti eder.

5. Kişiliğinizin Ortaya Çıkmasına İzin Verin.

Kendiniz olun, herhangi bir iletişim türünde konuşan bir kafa olmayın. Kişiliğiniz parlarsa daha fazla güvenilirlik oluşturacaksınız ve izleyicileriniz sizi gerçek bir insan olarak görebilirlerse söyleyeceklerinize güveneceklerdir.

6. Mizah Kullanın, Hikayeler Anlatın ve Etkili Bir Dil Kullanın.

Sunumunuza komik bir anekdot ekleyin ve kesinlikle dinleyicilerinizin dikkatini çekeceksiniz. İzleyiciler genellikle bir konuşmada kişisel bir dokunuştan hoşlanırlar. Bir hikaye bunu sağlayabilir.

7. Mecbur kalmadıkça Okuma. Bir Anahattan çalışın.

Bir metinden veya slayttan okumak kişilerarası bağlantıyı bozar. Dinleyicilerle göz teması kurarak, odağı kendinize ve mesajınıza verirsiniz. Kısa bir taslak, hafızanızı canlandırmak ve sizi görevde tutmak için hizmet edebilir.

8. Sesinizi ve Ellerinizi Etkili Kullanın

Sözsüz iletişim mesajın çoğunu taşır. İyi bir anlatım dikkati kendi üzerine çekmez, bunun yerine konuşmacının fikirlerini net ve dikkati dağılmadan iletir.

9. Başta Dikkat Çekin ve Dinamik Bir Sonla Kapatın.

“Bugün size X hakkında konuşacağım” diye başlayan bir konuşma duymaktan hoşlanır mısınız? Çoğu insan yapmaz. Bunun yerine şaşırtıcı bir istatistik, ilginç bir anekdot veya kısa bir alıntı kullanın. Konuşmanızı, dinleyicilerinizin kesinlikle hatırlayacağı bir özet ve güçlü bir ifade ile sonlandırın.

10. Görsel-İşitsel Yardımcıları Akıllıca Kullanın.

Çok fazla kişi izleyiciyle doğrudan bağlantıyı kesebilir, bu yüzden onları dikkatli kullanın. İçeriğinizi geliştirmeli veya netleştirmeli veya kitlenizin dikkatini çekmeli ve sürdürmelidirler.

Popüler Bloglar Blog

Diksiyon Eğitimi
Diksiyon Eğitimi

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı