Kendinizi Geliştirmenin 9 Yolu

Kendinizi Geliştirmenin 9 Yolu

Kendinizi Geliştirmenin 9 Yolu

Kendinizi geliştirmek istiyorsunuz ancak nereden ve hatta nasıl başlayacağınızı bulmak çok zor. Kişisel gelişime öncelik vermek, hayatınızın tüm alanlarını olumlu yönde etkileyebilir, ancak özellikle kariyerinizi ilerletmek için işte daha fazla sorumluluk almanıza yardımcı olabilir. Bu yazıda, aktif kişisel gelişimin faydalarını tartışıyoruz ve kendinizi iyileştirmenin yollarını araştırıyoruz.

Kendinizi geliştirmek neden önemlidir?

Kendinizi geliştirmek, kariyerinizi ilerletmenize ve profesyonel hedeflere ulaşmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, terfi şansınızı artırmak için alanınızda bir sertifika kursuna katılabilirsiniz. Kendinizi geliştirmek için adımlar atarak, geleneksel eğitim ve mesleki ortamların dışında da beceriler edinebilirsiniz. İyi gelişmiş sert ve yumuşak becerilere sahip olmak, çeşitli işyeri ortamlarında size yardımcı olabilir. Örneğin, iletişim becerilerinizi geliştirmeye karar verebilirsiniz. Kendinizi bu şekilde geliştirdikten sonra farklı görüşlere sahip taraflara aracılık edebileceğinizi fark edebilirsiniz.

Kendinizi geliştirmeye nasıl devam edersiniz

Kendinizi profesyonel olarak geliştirmek için şu adımları izleyin:

  1. Sıkı Oku
  2. Yeni bir hobi edin
  3. Bir eğitime kayıt olun
  4. Talep edilen becerileri belirleyin
  5. Bir egzersiz rutinine bağlı kalın

 

1. Sık Oku

Düzenli olarak okumak, öğrenmenin en kolay ve en etkili yollarından biridir. Sık sık okuyarak alanınızla ilgili daha fazla fikir edinebilir ve kariyer yolunuzda ilerlemenize yardımcı olacak stratejik bir vizyon geliştirebilirsiniz. Uzmanlığınızı genişletecek yeni kaynaklar aramayı deneyin. Farklı ülkelerden ve kültürlerden yazarlar arayın veya alternatif bakış açıları okuyun. Sizi daha da fazla okuma materyaliyle tanıştıran yeni bir dil öğrenmek için kendinize meydan okumayı düşünün.

Örneğin, sektörünüzdeki en iyi kitapların, blogların ve yayınların bir listesini yapabilir, ardından her gün okumaya zaman ayırabilirsiniz.

2. Yeni Bir Hobi Edin

İş ve aile yükümlülükleriniz en önemli öncelikleriniz olabilir, ancak bir veya iki hobiye sahip olmak iş-yaşam dengesi oluşturmak için çok önemlidir. Spor, el sanatları ve diğer etkinlikler, düzenli sorumluluklarınıza ara vermenize yardımcı olabilir ve sizi iş dışında öğrenmeye ve gelişmeye teşvik eder.

Vaktinizi nasıl harcadığınızı dikkatlice düşünün. Bir spor takımına katılabilir, yeni bir zanaatta ustalaşabilir veya her hafta sadece birkaç ücretsiz saatle kısa kaçamaklar planlayabilirsiniz.

3 . Bir eğitim oturumu için kaydolun

Yeni becerileri bağımsız olarak öğrenebilseniz de, bir sınıfa katılmak, öğrenme deneyiminize yapı katabilir. Müfredat dışı bir derse veya şirket sponsorluğundaki bir eğitim oturumuna kaydolduğunuzda, bir uzmanın yardımıyla zor veya yumuşak becerilerin peşinden gidebilirsiniz.

İşten sonra buluşan tek seferlik bir eğitim oturumuna kaydolarak başlayabilirsiniz. Bireysel bir oturumu tamamladıktan sonra, çok oturumlu bir atölye çalışmasına veya daha uzun bir sınıfa kaydolmayı düşünün. Ulaşmak istediğiniz belirli hedefleri belirleyerek konuyu dikkatlice seçin.

4 . Talep edilen becerileri belirleyin

Kariyerinizi geliştirmeye odaklanmışsanız, ileri pozisyonlar için ihtiyaç duyduğunuz belirli becerileri belirlemek, kendinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Standart yeteneklere ek olarak, rekabet avantajı kazanmanıza yardımcı olabilecek yeni ortaya çıkan becerilere dikkat edin.

Sektörünüzde en çok talep gören beceriler hakkında bilgi edinmek için sektör yayınlarını okumayı deneyin. Kendinizi alanınızın en üstünde konumlandırabilmeniz için bu becerilerde ustalaşmak için bir sınıfa kaydolmayı düşünün.

5 . Yeni bir program deneyin

Yeni bir program benimsemek, zamanınızı nasıl kullandığınız konusunda farklı bir bakış açısı sunabilir. Gününüzü nasıl geçirdiğinizi yeniden düşünmek ve en verimli saatlerinizi belirlemek, sahip olduğunuz zamanı en üst düzeye çıkarmanın yeni yollarını belirlemenize yardımcı olabilir.

Örneğin, öğrenmek, büyümek ve gelişmek için kendinize zaman ayırmak için bütün bir hafta boyunca bir saat erken kalkmayı deneyin. Yatmadan önce kendinize bir saat kitap okuyabilir veya gün ortasında yeni bir hobi edinmek için bir saat ayırabilirsiniz.

6 . Bir egzersiz rutinine bağlı kalın

Düzenli olarak egzersiz yapmak sağlığınızı iyileştirebilir, yaşam sürenizi uzatabilir ve işte ve ötesinde daha iyi bir yaşam kalitesine katkıda bulunabilir. Bir egzersiz rutini benimsemek, zihninizi temizleyebilir ve rahatlamanıza yardımcı olabilir, bu da üretkenliğinizi artırabilir.

Bütün bir ay boyunca haftada birkaç saat çalışmayı taahhüt etmeyi düşünün. Sevdiğiniz bir spor veya egzersiz türü seçin ve süreci eğlenceli hale getirmek için bir spor salonu arkadaşınızla ortak olmayı düşünün. Her egzersiz yaptığınızda kendinizi neşelendirin. Bir seansı kaçırırsanız, sağlıklı yeni bir alışkanlık geliştirmek için normal egzersiz programınıza mümkün olduğunca çabuk devam etmeye çalışın.

7 . Büyük hedefler belirleyin

Tipik bir günde, başarmak için bir dizi küçük hedefiniz olabilir. Bunlar, işe zamanında gelmekten ve bir projeyi bitirmekten ailenizle akşam yemeği yemeye ve birlikte dinlenmek için zaman bulmaya kadar her şeyi içerebilir. Bir evin peşinatını biriktirmek veya gelecek yaz tatile çıkmak gibi uzun vadeli hedefleriniz bile olabilir. Kendinizi geliştirmek için, daha büyük düşünmeye bir nokta koyun.

Örneğin, daha ödüllendirici bir kariyere geçiş yapmak veya kendi başlangıç ​​şirketinizi kurmak gibi önümüzdeki beş yıl içinde neyi başarmak istediğinizi düşünün. Ardından, bu hedeflere ulaşmak için bir plan geliştirmek için belirli, ölçülebilir, eyleme geçirilebilir, gerçekçi ve zamana duyarlı hedefler belirleyin.

8 . Zihniyetinizi değiştirin

Düşünme şeklinizi ayarlamak için adımlar atın. Zihniyetinizi değiştirdiğinizde, koşullarınız üzerinde önceden düşündüğünüzden daha fazla kontrole sahip olduğunuzu fark edebilirsiniz. Neyi kontrol edip edemeyeceğinizi bilmek, yaşam kalitenizi iyileştirmeniz için size güç verebilir.

Örneğin, statükoyu ve yaşam durumunuzla ilgili varsayımları sorgulayarak başlayabilirsiniz. Kendinize neden yaptığınıza inandığınızı sormayı düşünün ve inançlarınızın ardındaki gerçeği yeniden düşünmek için kendinize meydan okuyun.

9 . Bir akıl hocası bulun

Yol gösterecek bir rehberiniz olduğunda, kişisel gelişim için çabalamak daha faydalı olabilir. İster profesyonel ilhama ister uzman yardımına ihtiyacınız olsun, bir akıl hocası aramak en büyük hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Bir akıl hocası bulmak için kime hayran olduğunuzu veya 10 yıl sonra kim olmak istediğinizi düşünün. Alanınızda mükemmel liderlik becerilerine ve kapsamlı deneyime sahip bir profesyonel arayın. Hedeflerinize ulaşmak için ihtiyacınız olan bilgileri size sunabilecek bir akıl hocası düşünün.

Popüler Bloglar Blog

Whatsapp Hattı