Çocuklar İçin En İyi 9 Robotik Kodlama Oyuncakları

Çocuklar İçin En İyi 9 Robotik Kodlama Oyuncakları

Çocuklar İçin En İyi 9 Robotik Kodlama Oyuncakları

Geçmişte, Lego blokları ve Lincoln Logs ile oynamaktan muhtemelen bazı STEM becerileri öğrenmişsinizdir. Teknoloji ilerledikçe oyuncaklar da gelişiyor. Şimdi, düşük teknolojili Legolar, tomurcuklanan mucitler için saatlerce eğlence, yaratıcılık ve macera sağlamak için yüksek teknolojili robotlarla birleştirildi. Özellikle çocuklarınız sosyal mesafenin tam ortasında okullarını sanal olarak yapıyorsa, mühendislik, kodlama ve matematik öğrenmeyi eğlenceli hale getiren bazı oyuncaklardan yararlanabilirler. Bu dokuz robotik kit, 3 yaş ve üstü çocukları eğlendirecek ve belki de kendi işinizi evden halletmek için size biraz zaman tanıyacaktır.

Çocuklar Robotlardan Ne Öğrenebilir?

Yaratıcılık, problem çözme, iletişim ve takım çalışması. Bu nedenle robotik öğretmek, çocuğunuzu bir bilgisayar programcısı veya mühendisi olarak kariyer sahibi olmaya hazırlamak değil, aynı zamanda eğitim ve iş için ihtiyaç duyacakları teknoloji ve problem çözme becerileri ile donatmaktır.

Robotik kulüplerini sadece ortaokul ve lise öğrencileri için düşünebilirsiniz, ancak araştırmalar gösteriyor ki, robotik okul öncesi ve ikinci sınıfa tanıtıldığında, çocuklar da temel robotik ve programlama becerilerinde ustalaşabiliyorlar. Bu robot kitlerinin çoğu 3 yaşındaki çocuklara verilebilirken, bazıları 8+ için daha ileri düzeydedir. Çocuklarının bir robot kitiyle ilgilenip ilgilenmediğini bilmeyen ebeveynler , 50 doların altındaki daha ucuz olanlardan birini seçebilirken, 100 doların üzerindeki daha pahalı seçenekler daha fazla karmaşıklığın yanı sıra büyüdükçe büyüme ve kişiselleştirme yeteneği sunar.

Bu Robot Kitlerini Nasıl Seçtik?

Wirecutter , Digital Trends ve Tom's Guide gibi dokuz uzman kaynağı araştırdık ve bu en iyi robotik kitlerini seçmek için 12.000'den fazla tüketici incelemesini dikkate aldık. Bu listedeki her birini yalnızca ebeveynlerin ve öğretmenlerin seveceği STEM eğitim standartları açısından değil, aynı zamanda çocuklar için ne kadar sezgisel, bilgilendirici ve (en önemlisi) eğlenceli olduğu için değerlendirdik. Ayrıca farklı çocukların ilgi alanlarına, yaşlarına ve beceri düzeylerine ek olarak ebeveynlerin bütçelerini de hesaba katmak için çok çeşitli oyuncaklar düşündük.

1-)Lego Boost Yaratıcı Araç Kutusu

Legoların çocuklar için eğlenceli ve ilgi çekici olacağına her zaman güvenebilirsiniz, ancak bu robot kiti klasik oyuncağa bazı yüksek teknoloji öğeleri ekler. Bu 847 parçalık set, robot, gitar, kedi, gezici ve otomatik oluşturucu dahil olmak üzere beş programlanabilir tasarım içerir. 7 ila 12 yaş arası çocuklar için yapıldı, saatlerce eğlence ve yaratıcılık sağlayacak. Çoğu robotik kit gibi, iOS, Android, Kindle ve Windows 10 cihazlarda bulunan Lego Boost adlı kendi akıllı telefon uygulamasıyla da uyumludur. Ve daha fazla eğlence ve yaratıcılık için diğer bazı Lego tasarımlarıyla uyumludur.

2-) Makeblock mBot Robot Kiti

Makeblock mBot, yeni başlayan programcılar için mükemmel bir seçenektir, çünkü küçük robot sadece 15 dakikada kolayca oluşturulabilir. Ancak kılavuzu takip etmek küçük ve basit olsa da, çocuklarınız benzersiz bir tasarım için kendi DIY yapılarını da yapabilir. MakeBlock ayrıca eklentiler de sunar, böylece daha büyük bir kit için önceden büyük miktarda para harcamanıza gerek kalmadan çocuğunuz gelecekte robotunu daha fazla yükseltebilir. Akıllı telefon uygulaması, diğer kullanıcılarla bağlantı kurmayı da sağlar, böylece çocuklar, diğer çocukların da robotlarını nasıl tasarladıklarına dair fikirleri keşfedebilir.

3-) Wonder Workshop Dash Kodlama Seti Robotu

Çocuklarının kodlama becerisini tanıtmak veya geliştirmek isteyen ebeveynler için Wonder Workshop Dash, 6 yaş ve üstü çocuklar için harika çalışıyor. Önce kapsamlı inşaat ve mühendislik gerektiren diğerleriyle karşılaştırıldığında, Dash, şarjlı ve yaklaşık beş saatlik oynamaya hazır olduğu için yeni başlayanlar için daha uygundur. Bununla birlikte, kullanıcıların robotları diğer şeylerin yanı sıra şarkı söylemeye, çizmeye ve dans etmeye programlamasına olanak tanıyan etkileyici beş iPhone ve Android uygulamasıyla birlikte geldiğinden, çocuklarınızın becerileriyle birlikte yaşlanacaktır. Örneğin, Go uygulaması size robotun ışıklarını, seslerini, sensörlerini ve hareketlerini tanıtır, Wonder uygulaması resim tabanlı bir kodlama dili kullanır ve Blockly uygulaması projeler ve bulmacalar aracılığıyla daha gelişmiş kodlama konseptleri sunar.

4-) 4M Teneke Kutu Robotu

Açık ara en ucuz robotik kiti olan 4M Tin Can Robot da oldukça yaratıcı. Tek ihtiyacınız olan kullanılmış bir gazoz kutusu , bir pil ve çocuğunuz kullanılmış bir nesneyi eğlenceli ve işlevsel bir bota dönüştürmeyi öğrenebilir. 8 yaş ve üstü çocuklar için önerilir, bu kitin kolay okunan talimatları vardır ve motoru teneke kutu robotunuzu sallamaktan fazlasını yapmasa da, çocuğunuzun güvenini sizden önce artırmak için harika bir ilk tasarımdır. daha büyük ve daha pahalı robotik kitlerine geçin.

5-) Lego Mindstorms 51515 Robot Mucit Yapı Seti

Bu Lego kiti birçokları için aşırı derecede pahalı olsa da, bu programlanabilir robottan çok şey alırsınız. Mindstorms, 10 yaş ve üzeri daha büyük çocuklar için beş benzersiz tasarımın yanı sıra 50'den fazla aktivite, yaklaşık 1.000 parça ve şarj edilebilir bir pil içeren bir akıllı telefon uygulaması için planlarla birlikte gelir. Çocuğunuzun robotiğe takıntılı olduğunu zaten biliyorsanız, meraklarını giderecek olan bu kit olabilir.

6-) Kodlama Robotu Etkinlik Seti Botley

5 yaş ve üstü çocuklara yönelik bu 77 parçalık aktivite seti, çıkarılabilir kollar, kodlama aktivite sayfaları ve engelli parkurlar oluşturmak için birçok eğlenceli aksesuar içerir. Çocuğunuzun ekranda geçirdiği süre konusunda endişeleriniz varsa, bu setin bir uygulama gerektirmediğinden, bunun yerine kontrolü kolay bir uzaktan kumandayla çalıştığından emin olabilirsiniz. Bu nedenle, küçük çocuğunuz henüz teknoloji konusunda bilgili olmasa bile, bu, kodlama ve robotik için uygun fiyatlı, erişilebilir bir giriştir.

7-) Anki Cozmo Oyuncak Robotu

Çocuğunuz her zaman hayali arkadaşlar ediniyorsa, Anki Cozmo kiti onları kendi gerçek robot arkadaşlarını oluşturmaya ve programlamaya teşvik edebilir. Cozmo, duyguları ifade edebilen, sizi tanıyabilen ve saniyede 30 karelik bir kamera ve yüz tanıma yazılımı aracılığıyla adınızı hatırlayabilen AI ile donatılmış eğlenceli, programlanabilir bir robottur. Minik robotun kendisine ek olarak, uyumlu bir iOS ve Android uygulamasında kodlama yoluyla istiflenip düzenlenebilen bir dizi küp ile birlikte gelir.

8-) Mibro Uzaktan Kumandalı Robot

50 işlev ve ses efekti ile yüklenen Mibro, konuşmaları dinlemek ve konuşmak için eğitilebilir. Sinsi, şakayı seven çocuğunuz robotu programlayabilir ve elde tutulan bir uzaktan kumandayla kontrol edebilir - hiçbir uygulamaya gerek yoktur. Çocuğunuzun casusluk görevlerini mutlaka teşvik etmek istemiyorsanız, robot ayrıca hafif eşyaları taşımak için bir tepsi ve spor modunda oynamak için bir top ve gol ile birlikte gelir.

9-) UBTech Jimu Robot Astrobot Serisi: Cosmos Kiti

UBTech'in ödüllü robot portföyündeki seçeneklerden biri Astrobot serisidir. Bu Cosmos kiti, özellikle üç farklı konfigürasyonda veya kendi mekanik buluşunuzda çalışır. Bu kit, Android veya iOS uygulamasıyla robotları engellerde gezinmek, nesneleri taşımak ve daha pek çok şey için programlamak için Blockly kodlamayı kullanır. Birbirine oturan 384 parçadan oluşan bu kit, 8 yaş ve üzeri çocuklar için biraz daha gelişmiştir, ancak takip edilmesi gereken 3D, adım adım talimatlarla birlikte gelir.

Sizde çocuklarınızın gelişimi için STEM Eğitimimizi veya Okul Öncesi Robotik Kodlama Eğitimimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Popüler Bloglar Blog

Okul Öncesi Robotik Kodlama Eğitimi
Okul Öncesi Robotik Kodlama Eğitimi

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı