Gayrimenkul Danışmanı Ne Kadar Kazanır?

Gayrimenkul Danışmanı Ne Kadar Kazanır?

Gayrimenkul Danışmanı Ne Kadar Kazanır?

Meslek araştırması söz konusu olduğunda, işin bir ucu hep maaş noktasına varıyor. Gayrimenkul danışmanlığı için de bu durum geçerli. Mesleğe adım atarak yüksek kazançlar elde etmek isteyen danışman adayları aynı soruyu soruyor: Gayrimenkul danışmanı ne kadar kazanır? İçeriğimizde bu soruyu cevaplarken emlak danışmanının nasıl yüksek kazançlar elde edebileceğini de değineceğiz.

Gayrimenkul Danışmanı Nasıl Para Kazanır?

Gayrimenkul danışmanı olmak, bir anda gerçekleşebilecek bir şey değildir. Elbette gerekli emlakçılık eğitimleri ve belgesini aldıktan sonra bu işe yönelebilirsiniz. Bizim burada kast ettiğimiz şey, sektörün sizden beklediği emlakçılık yetkinliklerine ve deneyimlerine sahip olmanızdır. İşte para konusu da tam olarak burada kendini gösterir.

Gayrimenkul danışmanları, düşük ya da yüksek kazanç elde ederler. Burada asıl önemli olan yüksek meblağlarda kazanç elde edebilirken neden daha az para kazandığınızdır. Gayrimenkul danışmanı, müşteri portföyüne ve alım-satım mülküne göre oldukça yüksek kazançlar elde edebilir.

Gayrimenkul danışmanı, emlakçı komisyon sözleşmesi uyarınca alıcı ve satıcı ile bir anlaşma imzalar. Bu anlaşma metni sonucu alıcı ya da satıcı komisyon bedelini öder. Fakat ortada hizmet bedeli ile ilgili bir düzenleme bulunmadığında, alıcı ile satıcı eşit miktarda bedel ücreti ödeyecektir. Yani önemli olan şey, gayrimenkul danışmanının hazırlayacağı sözleşmedir.

Emlak danışmanı, yasal bir hakkı olan komisyon ücret belirlemesinde, satış için en fazla %4 komisyon bedeli, kirada ise değerin %1'i elde eder. Gayrimenkul danışmanı öyle ya da böyle kazanç elde etse de haftalık ya da aylık kazancını yükseltmenin yolu, çok fazla iş almaktır. Ayrıca bu işlerdeki gayrimenkullerin değerinin de yüksek olması gerekir. Peki bir gayrimenkul danışmanı, yüksek değere sahip alım-satım işlerinde tercih edilen danışman nasıl olabilir?

Gayrimenkul Danışmanlığında Yüksek Gelir Elde Etmenin Yolları

Gayrimenkul danışmanı, danışman olma sürecinde bir dizi eğitimden geçerek süreci tamamlar. Tam anlamıyla bir emlak danışmanı olmak ise eğitim yanında yetkinlik ve deneyim yolunu da tercih eder. Gayrimenkul danışmanı maaşları söz konusu olduğunda da uzmanlık ve deneyim çok önemli bir etkendir. Çünkü danışman, deneyim elde ettikçe daha çok tercih edilecek ve kendi adını da rahat bir şekilde öne çıkarabilecektir.

Gayrimenkul Danışmanlığında Yüksek Gelir Elde Etmenin Yolları

Deneyim şartına ek olarak uzmanlaşmak da geliri artırmanın başlıca nedenlerinden biri. Kendi uzmanlığını kanıtlayan bir gayrimenkul danışmanı, müşteri gözünde de daha ön plana çıkacaktır. Sizin yüksek kazanç elde etmenizi sağlayacak temel şey, lüks mülk ve değeri yüksek olan gayrimenkul sahipleriyle çalışmanızdır. Bu durum sizin aylık ve yıllık gelirinizi de artıracaktır ve diğer işleriniz için referans sağlayacaktır. Peki lüks gayrimenkule sahip müşterilerle nasıl çalışabilirsiniz, daha doğrusu onlar sizi neden tercih eder?

Belli Bir Bölgede Uzmanlaşmak

Başarılı bir gayrimenkul danışmanı olmanın şartlarından biri olan bölgede uzmanlaşmak, yüksek kazançlar elde etmenin de bir yolu. Belli bir bölgede uzmanlaşmak, hem danışmanın hem de müşterinin yararınadır. Danışman, avucunun içi gibi bildiği bir alanda en iyi hizmeti verecektir. Müşteri ise danışacağı gayrimenkul alım-satım işleri için işini en iyi bilen uzmana başvurmak isteyecektir.

Gayrimenkul danışmanının aşina olduğu bölgedeki gayrimenkul değeri de çok önemlidir. Eğer gayrimenkul değeri yüksek bölge ya da bölgelerde uzmanlaşırsanız emin olun yıllık kazancınız da epey yükselecektir. Müşterilerin sizi tercih etmesi için uzmanlığınızı gösteren detaylı bir portföy, iletişim mecraları ve referanslar gerekli olacaktır.

Belli Bir Bölgede Uzmanlaşmak

Emlak sektöründe uzmanlaşma ve deneyim kazanma yolu ise emlakçılıkta sıkça tekrarlanan portföyden geçiyor. Portföy oluşturmak ve sunmak, bir emlak danışmanının en önemli görevlerindendir. Çünkü portföy yoluyla müşteri size ulaşır ve siz de buradaki bilgiler ışığında müşteriye yardımcı olursunuz.

Bilgi sunan bir portföyü, sosyal medya aracılığıyla da sunabilirsiniz. Bu aynı zamanda daha fazla müşteri kazanmanıza da kapı açar. Kısacası uzmanlaştığınızı göstermek için sadece geleneksel yöntemlere bağlı kalmamalısınız. Sosyal medyadan da ulaşabilir olmalı ve anlaşılır bir portföy eşliğinde kendinizi kanıtlamalısınız. Daha da önemlisi müşterilerinize, müşteri odaklı ilerlediğinizi göstermelisiniz. Sadece satışa odaklanmak, müşteriyi ikna etmez ve aranızdaki güvene de zarar verebilir. Müşterinin beklentilerini anlama, onu dengeli bir yatırıma yöneltme ve öneri sunma gibi seçenekleri de yaratabilmelisiniz. Tüm bu etkenleri yerine getirdiğinizde, müşterinin sizi seçmesi de kolaylaşacaktır.

Emlak Danışmanı Maaş Alıyor mu?

Emlak danışmanı, sabit bir maaş almaz. Bundan dolayı da emlak danışmanı maaşları ne kadardır gibi bir soruyu yanıtlamak doğru olmayacaktır. Mesleğe hazırlanırken kazanacağınız para elbette sizi motive edecektir ama emlakçılık işi için net bir rakam vermek gerçekten zor.

Bunun sebebi ise sektörün farklı prim ve satış ücretleri ile ilerlemesi. Komisyon oranına ve gayrimenkul değerine göre az ya da çok satış ücreti alma olanağınız var ve bu her ay, yıl değişebilir. Fakat sizi motive edecek bir şeyler de söyleyelim. Emlakçılık sektörü, uzmanlığınızı kanıtlamanız durumunda sizi memnun edecek bir özelliğe sahip.

Başarılı ve deneyimli bir emlak danışmanı, aylık 100.000 TL'nin üstünde gelir elde edebiliyor. Tabii ki daha fazla kazanma olanağı da var ama sektörün gidişatı, mesleki gelişimizin ve gayrimenkullerin niteliği gibi birçok faktör de etkili. Dolayısıyla mesleğe yönelik bir hevesiniz varsa bunu söndürmeyin fakat her şeyi güllük gülistanlık da görmeyin. Sektör sizden gelişmenizi, çok çalışmanızı ve ortaya da üst düzey bir danışmanlık hizmeti çıkarmanızı istiyor. İşte tüm bu etkenleri karşılamanız durumunda da kazancınızı artırma olanağı yaratıyor.

Gayrimenkul danışmanı ne kadar kazanır sorusundan hareketle danışmanlık mesleğinin de gerekliliklerine odaklandık. Emlak danışmanlığı mesleğiyle ilgili detaylı bilgilere sahip olmak istiyorsanız blog ve eğitim sayfamıza göz atabilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı
Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı