Kazancını Artıran Bir Emlak Danışmanı Nasıl Olunur?

Kazancını Artıran Bir Emlak Danışmanı Nasıl Olunur?

Kazancını Artıran Bir Emlak Danışmanı Nasıl Olunur?

Emlak danışmanlığı, doğrudan girişimcilik odaklı bir iş alanıdır. Emlak ve onu takiben ekonomik alanda başarılı olmak için ise sektörün tüm gelişmelerini takip etmek gerekir. Peki başarılı bir emlak danışmanı nasıl olunur, kendini alanda nasıl kanıtlayabilir? Gelin, başarılı bir gayrimenkul çalışanı olmak için hangi aşamaları takip edebileceğinize göz atalım.

Başarılı Bir Emlak Danışmanı Olmak İçin İşe Yarar 5 Aşama

Gayrimenkul danışmanlığı, son yıllarda kulağa en çok çalınan meslekler arasında yer alıyor. Hem girişimciliğe uygun olması hem de yüksek kazanç getirmesinden dolayı da kariyer hedefleri arasında bulunuyor. Peki ama rekabetin kızıştığı ve pek çok faktörden etkilenen bir alanda, nasıl kazanç sağlanabilir?

Her meslekte olduğu gibi gayrimenkul danışmanlığında da başarılı işler yaparak yüksek gelirler elde edilir. Sektörde karşılığı olan başarılı işler ise tabii ki portföy toplamak ve müşteri memnuniyetine uygun alım-satımlar gerçekleştirmektir. İşe yeni başlayan bir emlak danışmanını en çok zorlayan konuların başında da portföy oluşturmak geliyor.

 Başarılı Bir Emlak Danışmanı Olmak İçin İşe Yarar 5 Aşama

Emlakçılıktaki portföy, kendi sermayenizi oluşturmanızın da bir anahtarıdır. Gayrimenkul alım-satımlarında, yatırım için neleri öne çıkardığınızı ve hangi bilgilere sahip olduğunuzu bir portföy ile gösterebilirsiniz. Müşteriye sunacağınız portföy, müşteriyi kazanmaya yönelik de bir hamledir.

Böylelikle müşteri kendine uygun yatırıma yöneldikçe gayrimenkul danışmanı da kazanacaktır. Portföy oluşturmanın önemine değindiğimize göre şimdi başarılı emlak danışmanı nasıl olunur sorusuna yanıt verelim.

Spesifik Bir Bölgeye Odaklanın

İster danışmanlığa yeni başlamış olun isterse profesyonel deneyimler elde edin, başarılı bir sonuç için bölgeyi iyi tartmanız gerektiğini atlamayın. Genellikle çoğu gayrimenkul danışmanı bu önemli aşamaya değer veriyor; fakat işe yeni başlayan biri bu aşamayı es geçebiliyor.

Gayrimenkul alanında bölgenin genel nabzı ölçülerek alım ve satış faaliyetlerine başlanır. Bölge ile yatırım konutunun analizi yapılır ve bölgedeki konut geçmişine yönelik bilgiler edinilir.

Bölgenin konut fiyatları ne durumda, bölgede kimler oturuyor, bölgenin avantajları nelerdir, bölgenin hangi konumlarına yatırım yapılabilir gibi soruları cevaplayacak bir bilgi birikimi edinmek gerekir. Başarılı bir emlak danışmanı da bu soruları sormaya yönelik hizmet vereceği bölgede uzmanlaşır. Gayrimenkul alanındaki "bölgede ya da konuda uzmanlaşın" önerisi de buradan gelir. Hizmet verilen bölgede uzmanlaşarak doğru fiyatlandırma ve danışmanlık hizmeti verebilir ve müşteri memnuniyetini ön plana çıkarabilirsiniz.

Genel işleyişe hakim olduğunuzda, çok daha başarılı sunumlar ve portföyler hazırlayabilirsiniz. Çünkü o bölgeyi en iyi tanıyan sizsiniz ve müşteri de en iyi hizmeti almak için en iyi bilene yönelecektir. Mesleğe başlama aşamasında hiçbir şey bilmiyor olabilirsiniz. Burada sizi öne çıkaracak etken, spesifik bir bölgeye odaklanarak bilgiler edinmek ve müşteri toplamaktır.

Referans ve İletişim Ağınızı Genişletin

İletişimin en yoğun şekilde gerçekleştiği bir dönemin başındayken kendinizi göstermenizin yolunu da iletişim açıyor. Hele müşteri memnuniyetinin öncelikli olduğu gayrimenkul alanında çalışıyorsanız.s

Emlak danışmanı olmanın en önemli kriterlerinden biri olan iletişim, danışmanın kendini ifade etmesi ve müşterilerle iletişim kurması adına önemlidir. İçeriğimizde yer verdiğimiz referans ve iletişim ağı ise sektörde sizi tanıtmaya yönelik en önemli adımlardandır.

Sizi tanıyıp referans gösteren müşteriler ve genişlettiğiniz iletişim ağı, adınızı daha kolay duyurmanıza önayak olacaktır. Buradaki iletişim ağızdan ağıza yayıldığı kadar dijital mecralardan da yayılır. Dolayısıyla, Linkedin ve Instagram gibi kişisel marka değerinizi yaratabileceğiniz mecralarda aktifleşebilirsiniz. Farklı sektör çalışanlarla iletişim ağı kurarak da kendi kişisel imajınıza güç katabilirsiniz.

Sektörde kazanç getiren işlere imza atmayı amaçlıyorsanız her bir memnun müşteriden referans isteyin. Başarılı gayrimenkul danışmanları, iletişim ve referans ağlarına güvenerek iş kapıyor ve daha yüksek gelirler elde etmeyi hedefleyebiliyor.

Referans ve iletişim ağınızı güçlendirmek için sosyal medyada günlük paylaşımlara ağırlık verebilirsiniz. Böylelikle bilgi birikiminizi göstermiş olursanız ve potansiyel bir müşterinin size ulaşmasını kolaylaştırabilirsiniz. Müşterinin size ulaşmasına yönelik en yararlı yöntemlerden biri kişisel web sitesi oluşturmaktır.

Siteniz aracılığıyla blog yazıları yazabilir, sektör deneyimlerinizden bahsedebilir veya portföyünüzü sunabilirsiniz. Potansiyel yeni müşterilere ulaşmak veya onları tespit etmek için sosyal medya yanında, bir önceki aşamadaki bölge taramasını iyi yapmanız gerekir.

Süreci Yönetebilecek Bir Ekip Kurun

Kendi işinizi kurma yolunda, bireysel çalışmayı seçebilirsiniz. Fakat kazançları artırmak ve iletişim ağınızı güçlendirmek için profesyonel bir ekip kurmak da zamanla başarıyı getirecektir. Yetkin ve profesyonel bir ekip, kurumsal marka bilinirliği açısından da itibarı da yükseltecektir.

Süreci Yönetebilecek Bir Ekip Kurun

Farklı bölgelere aşina olan ve başarılı satışlar gerçekleştirmiş danışmaları bir araya getirerek başarılı odaklı bir ilerleme gösterebilirsiniz. Tabii ki yolun en başında, sizinle çalışmaya ikna olacak profesyonelleri bulmak zor olacaktır. Deneyim kazandıkça ve adınızı duyurmaya başladıkça sizinle çalışmak isteyen kişiler de olacaktır. Gayrimenkul işlerinde ekip kurmanın en önemli yararlarından biri, neyi bilip neyi bildiğinizi bir başka sektör çalışanından öğrenmektir. Bu aşama, mesleki gelişim açısından da olumlu sonuçlar alabileceğiniz bir öğrenme sunar.

Ayrıntılara Önem Gösterin

İşinde başarılı bir şekilde ilerleyen pek çok emlak danışmanı, detayları iyi takip ederek bunu yapıyor. Potansiyel müşterilere nasıl ulaşabileceğini iyi biliyor çünkü sektördeki ayrıntılara dikkat ediyor. Peki gayrimenkul sektöründeki ayrıntılar neyi ifade ediyor?

Gayrimenkul işlerinde işin bir kısmı iletişim ise diğer bir kısmı da organizasyon ve süreç yönetimidir. Alım-satım işlemlerini bir süre sonra rutin olarak görebilirsiniz ama bu kazançlarınızı da düşürebilir. Çünkü rutinleşen bir işin ayrıntıları, size çok da önemli gelmeyebilir ve satışa odaklanmış olabilirsiniz.

Oysa süreç içindeki ayrıntılar, bir sonraki müşteriyi elde etmek açısından yarar getirebilir. Ayrıca süreç içindeki organizasyonu yönetmek için de ilgili prosedür ayrıntılarına göz atmak gerecektir. İnce eleyip sık dokuyarak müşteri gözünde kendinizi öne çıkarabilir ve referans almanız da kolaylaşabilir. Kısacası her bir aşama, diğerini olumlu yönde destekler.

Emlak ve Finans Alanını Takip Edin

Gelelim emlak danışmanı nasıl olunur sorusuna verilebilecek en nitelikli cevaplardan birine. Gayrimenkul alanında yüksek kazançlar elde etmek istiyorsanız araştırma, analiz ve planlama aşamalarını es geçmemeniz gerektiğini unutmayın. Hemen hemen tüm meslekler için geçerli olan araştırma ve analiz etme yetkinliği, sizi sektörde kalıcı hâle getirir. Peki bunu nasıl yapar?

Yazının başında belirtiğiniz portföy hazırlama süreci, araştırmaya ve analize dayanır. Pazar alanını araştırısınız, son ekonomi politikalarını takip edersiniz ve ortaya bir çıktı sunarsınız. Sadece emlak piyasasını takip etmek de sizi başarılı yapmayacaktır.

Gayrimenkul danışmanı olmak, günceli takip ederek kendini güncelleyebilmeyi içerir. Güncellemeleri takip ederek ve kendinizi güncelleyerek müşteri gözünde profesyonel bir danışman imajı yaratabilirsiniz. Bir danışman sektör bilgisine sahip olmalı, bunun yanında emlak sektörünü bir anda değiştirebilen para piyasasının gidişatını da analiz edebilmelidir.

Emlak ve Finans Alanını Takip Edin

Aynı zamanda pazarı araştırsanız bile analiz etmediğiniz zaman hep bir şeyler eksik olacaktır. Çünkü mevcut bilgilerin, gayrimenkul danışmanı tarafından incelenmeye ihtiyacı vardır. Müşteri sizden bilgi isterken görüş de isteyecektir. Dolayısıyla söyleyecek bir şeyleri olmayan bir gayrimenkul danışmanı, müşteriden de geçer not alamayacaktır.

Para piyasasını ve hizmet pazarını takip etmek, yerel ve genel konut değerini belirlemenin en kritik aşamasıdır. Analiz yaparak konutların gerçek piyasa değeri belirlenir ve müşteriye bunu iletmek için piyasanın gidişatı kanıt gösterilir. Yani müşteri size danışacağı zaman ona bilgi ve veri aktarımı yapmak zorundasınız. Elinizde sayısal kanıtlar olduğu zaman müşteriyi kandırmadan onu ikna da edebilirsiniz.

Başarılı bir emlak danışmanı olurken gelirlerinizi de nasıl artırabileceğiniz üzerinde durduk. Emlakçılık ile ilgili bilgi birikiminizi artırmak ya da mesleğe başlamak için emlak danışmanlığı kursumuzu da inceleyebilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı
Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı