Emlakçılıkta Nasıl Müşteri Bulunur? Deneyebileceğiniz 5 Yol

Emlakçılıkta Nasıl Müşteri Bulunur? Deneyebileceğiniz 5 Yol

Emlakçılıkta Nasıl Müşteri Bulunur? Deneyebileceğiniz 5 Yol

Emlakçılık ve daha spesifik bir meslek olan gayrimenkul danışmanlığı, sürekli olarak müşteriye ihtiyaç duyan bir iş alanıdır. Çünkü emlakçılıkta müşteri kazanımı, geliri artırmak ve danışmanın müşteri portföyünü genişletmesi demektir. Peki ama yükselen bir kariyer hedefi olarak gayrimenkul danışmanlığında müşteri nasıl bulunur? İçeriğimizde bu soruyu merkeze alarak cevaplar üreteceğiz.

Emlakçılıkta Müşteri Bulmak İçin Deneyebileceğiniz 5 Aşama

Emlakçılıkta nasıl müşteri bulunur aşamalarına geçmeden önce gayrimenkul danışmanlığı alanına biraz göz atalım. Potansiyel müşterilere ulaşmaya çabalayan emlak danışmanı, belli bir hedef dahilinde müşteri yönetimini uygular. Müşteri yönetimi, birbirinden farklı beklenti ve istekleri olan müşterileri sağlıklı bir iletişimle yönetmeyi içerir. Emlak danışmanı, ne kadar fazla kişiye ulaşabilirse o kadar fazla gelir elde edeceğini bilir. İşte tüm kararları ve hedefleri de bu temel amaç üzerine kuruludur.

Gayrimenkul danışmanı, alım-satım ve arabuluculuk işlerinde müşteriyi önceler. Kendi müşterisinin beklentisine en uygun gayrimenkulü bulmaya çalışır. Bulduğu anda da iletişim becerilerine ve yönetimine güvenerek müşteri memnuniyetini sağlar.

Emlak sektörünün en gerekli koşullarından biri olan müşteri memnuniyeti, sektörde kalıcı hâle gelerek kendinizi kanıtlamanızın da önünü açar. Gayrimenkul danışmanlığında müşterinin önemine dair bir giriş yaptık. Şimdi ise emlakçılıkta müşteri bulmanıza yardımcı olacak aşamalara göz atacağız. Ayrıca önereceğimiz aşamalar, müşteri edinerek başarılı bir emlak danışmanı olmanızın da önünü açacaktır.

Tanıtım İşine Özen Gösterin

Tanıtım ve pazarlama, kişisel markanız olan işinizi göstermenin en ideal yoludur. Aslında önemli bir aşama olmasına rağmen bazı emlak danışmanları tarafından da göz ardı edilen süreçlerden biri. Şöyle ki müşterinin size gelmesini beklerseniz uzun bir süre iş alamazsınız ve bir süre sonra sektörden ayrılmayı düşünebilirsiniz.

Oysa, geleneksel yöntemlerle beraber internet üzerinden de çeşitli paylaşımlar yoluyla kendinizi tanıtabilir ve bu yolla müşterilerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Peki emlak danışmanı nasıl bir tanıtım çalışması hazırlayarak müşteri kazanabilir?

Tanıtım İşine Özen Gösterin

Her meslek için söylenen ve geçerli olan şeylerden biri, işinizi dijitale taşımanız gerektiğidir. Çünkü dijital mecralar, oldukça geniş katılımcılardan oluşan bir alana sahip ve böylesi bir potansiyele yönelik hiçbir şey yapmamak, işinizi ciddi oranda zarara uğratacaktır. Dijital odaklı mecralarda kendinizi ve işinizi tanıtmak için sosyal medyadan yararlanabilirsiniz.

Gayrimenkul alanında en öne çıkan sosyal medya mecrası ,Facebook diğer adıyla Metadır. Facebook aracılığıyla ticarileşen işinizi başarılı bir tanıtımla öne çıkarabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken şey, portföyünüze göz atmaktır. Müşteri bulmanızı kolaylaştıran portföy sunumu ile bölgenizde alım-satım ile ilgilenen müşterilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook reklamcılığı yoluyla da portföyünüzü tanıtabilirsiniz. Yalnız reklam işinde biraz temkinli ilerlemenizde yarar var.

Facebook ile Instagram reklamcılığı, en gözde tanıtım yöntemleri olsa da işin gıkını çıkarmakta size fayda getirmeyecektir. İnsanların dikkatini çekecek bir reklam metni ya da portföy bilgisi yoksa reklamınıza tıklamak için de bir neden kalmayacaktır. Dolayısıyla reklam reklam tarafına değil, içerik tarafına yönelmenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca görsel odaklı ve yüksek çözünürlükteki portföy sunumlarınız için de Instagram'ı kullanabilirsiniz. Yine kişisel web sitenizle de kendi marka bilinirliğinizi gösterebilirsiniz. İnsanların gayrimenkul sektörü hakkında bilgilenmelerini sağlayan bir blog sayfası, sitenize trafik de getirecektir. Böylelikle alanınıza hakim bir danışman olduğunuzu gösterebilir ve sizinle çalışmak isteyen müşteriler kazanabilirsiniz.

Müşteri Gözünde Uzmanlığınızı Kanıtlayın

Rutine uyan her iş bir süre sonra başarısızlığın ve tatminsizliğin de sebebi olabiliyor. Emlak danışmanlığında da bu geçerli. Bundan dolayı da sektöre yeni giren her emlak danışmanına aynı tavsiye veriliyor: Bu işi geçici bir hevesle yapma. Peki neden bunu söylüyorlar ve bu tavsiye neden doğru?

Emlak danışmanı, profesyonel bir işi yerine getirir. Müşteri bulur, müşteriye uygun mülkü tahsis eder ve tüm süreçlerde aktif bir şekilde yer alır. Müşteri memnuniyetine uygun çalışmalar yaparak kazanç elde etmek için ise kendini sürekli günceller. Emlak danışmanının kendini güncellemesi, sektörü takip ederek gelişmelere ayak uydurmasını ifade eder. İşinde uzmanlaşan bir emlak danışmanı, daha fazla iş alır ve hâliyle daha fazla gelir de elde eder. Tabii ki bu aşama kolay değildir. Uzman ve başarılı bir emlak danışmanı, sektörde uzmanlığını kanıtlayacak bilgilere ve yetkinliklere sahiptir.

Tanıtım İşine Özen Gösterin

Uzmanlık bilgilerini sahip bir emlak danışmanı; emlakçılık eğitimleri dışında analiz yapabilme, iletişim becerilerine sahip olma, sunum yapabilme ve finansal okuryazarlık özelliklerine de açıktır. Müşteri gözünde emlak danışmanını tercih edilebilir kılan da budur. Uzman ve profesyonel bilgilerle ilerleyen bir çalışan olmak.

Bölgenizi Takip Edin

Emlak danışmanları, farklı bölgelerde hizmet sunarken spesifik bir bölgeye de hakim olabilirler. Hatta çoğu zaman spesifik bir bölgeye odaklanmak, başarılı bir emlak yönetiminin ön ayaklarından biridir. İşe yeni başlayan bir gayrimenkul danışmanını öne çıkaracak olan da budur. Müşteriyi bulmak kadar müşteriyi elde tutmak da önemli olduğundan, bilgi ve analiz en çok müşteriyi memnun edecektir.

Bu aşamada bölgenizin en iyi emlak danışmanı olmak için ilgili alanı süzgeçten geçirin. Bölgenin öne çıkan özellikleri ne, bölgenin dezavantajları neler, bölgedeki yatırım fırsatları nelerdir?

Bir müşterinin öğrenmek isteyeceği her tür bilgiyi önce siz edinmelisiniz ve karşı tarafa bir danışman olduğunuzu hissettirmelisiniz. Bölgenizi takip etmek için sahaya inin ve bölgenin insanları ile görüşün. Böylelikle siz onları, onlar da sizi tanır. Ayrıca potansiyel müşterinizi de sahaya inerek bulabilirsiniz.

Geniş Bir Çevre Edinin

Bu aşama, her emlak danışmanının gerçekleştirebileceği bir öneriyi içermeyebilir. Geniş bir çevre edinmek, emlak danışmanının öne çıkan niteliklerden biridir ama bunu gerçekleştirmek kolay değildir. Geniş bir çevre edinmenin yollarından biri ise meslektaşlarınız ile olan iletişiminizdir.

Ayrıca müşteri ile devam eden ilişki ve iletişim de size hem referans sağlar hem de müşteri kazandırır. Hele dar bir çevrede bunu yapabilirseniz o bölgenin ilk arananı da siz olabilirsiniz. İletişim ağınızı genişletmenin önemi, kendinizi tanıtmanın da bir yoludur. Ne kadar çok kişiye hizmet sağlar ve referans alabilirseniz o kadar geniş bir çevre de edinmiş olursunuz. Böylece iletişim ve referans ağı, bir şekilde adınızı da duyurmanıza vesile olur.

Gerçekten Danışman Olun

Emlakçılıkta nasıl müşteri bulunur içeriğimizin son aşaması ise oldukça basit görünen ama uygulanmasında sorunlarla karşılaşılan bir maddeyi içeriyor. Gayrimenkul danışmanı olmak, kulağa hoş gelen ve yüksek gelirler de getirebilen bir iş olarak görülüyor. Sahada çalıştıkça ise durumun böyle olmadığı da görülüyor. Çünkü gayrimenkul alanı, yalnızca alım-satım işleriyle sınırlı değil.

Gayrimenkul danışmanı da bürosunda müşteri bekleyen bir emlakçı değildir. Dolayısıyla danışman, alım-satım işleriyle ilgilenirken kendi hedeflerine uygun işlerle de meşguldür. Yani gayrimenkul danışmanı, bir hedef çerçevesinde vizyon sahibidir.

İşte bir gayrimenkul çalışanı olarak emlak danışmanını ön plana çıkaran özelliklerden biri de bu olacaktır. Gerçek bir danışman olarak müşteri odaklı programlar hazırlamak ve müşterinin faydasına olacak önerilerde bulunmak, aranan danışman olmanızı da sağlayacaktır.

Emlakçılıkta kalıcı iş kurmak ve müşteri kazanmak ile ilgili tüm detayları listeledik. Artık top sizde. Umarız başarılı bir emlak danışmanı olarak sektörde aranan danışmanlardan biri olabilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı
Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı