Yeni Başlayan Gayrimenkul Danışmanı Sektörde Nasıl Yükselir?

Yeni Başlayan Gayrimenkul Danışmanı Sektörde Nasıl Yükselir?

Yeni Başlayan Gayrimenkul Danışmanı Sektörde Nasıl Yükselir?

Gayrimenkul danışmanlığını bir kariyer hedefi olarak görmüyorsanız dahi bu kavramı bir yerlerden duymuşsunuzdur. Elbette bunun sebeplerinden biri, son yıllarda gayrimenkul sektörüne yönelik ilginin artması. İlgi arttıkça sorulan sorular da artıyor ve hızla gayrimenkul alanında iş bulmak hedefleniyor. Aman dikkat! Gayrimenkul alanına girmek de orada kalıcı olmak da kolay bir şekilde gerçekleşmiyor.

İşe yeni başlayan bir gayrimenkul danışmanını da en çok düşündüren şeylerden biri bu oluyor: Sektörde nasıl devam edebilirim? Şimdi gelin, kapsamlı bir rehber sunduğumuz içeriğimizde bu soruya yanıt arayalım.

İşe Yeni Başlayan Gayrimenkul Danışmanları İçin Kapsamlı Rehber

Gayrimenkul danışmanı olmak ile ilgili bilgileri edindiniz ve eğitimleri de tamamladıysanız sırada iş bulmak var. Gayrimenkul ya da emlak danışmanı, kendi işini kurabileceği gibi bir süre ofise bağlı da çalışabilir. Bu tamamen maddi durum ve kişisel tercihler ile ilgilidir. Peki ama işe başlamayı düşünen veya sektörde yükselmeyi hedefleyen bir gayrimenkul danışmanına neler önerebiliriz?

Önereceğimiz rehber; kişilik özelliklerinize, hayat deneyimlerinize ve nihayetinde sektörün gittiği yöne göre de şekillenecektir. Bu hatırlatmayı yaptığımıza göre şimdi ilk madde ile başlayalım.

Gayrimenkul Alanına 35 Yaşından Sonra Girmek

Önereceğimiz ilk madde, mesleğe adım atmaya yeni karar verenler için. Eğer halihazırda bu yaş ve üzerinde değilseniz karamsarlığa kapılmayın. Çünkü bu meslek için yaştan daha önemli kriterler var.

Bu maddeyi önermemizin nedeni, bizzat sektör dinamiklerinin bu yönde ilerlemesiyle alakalı. Yani gayrimenkul alanı, belli bir hayat tecrübesi edinerek ve insan ilişkilerinde deneyim sahibi olarak pişmenizi istiyor. Elbette emlakçılık ile ilgili eğitimler alarak daha erken bir yaşta da sektöre girebilirsiniz. Fakat sektöre bir hevesle girip hevesinizi kıracak durumlarla karşılaştığınızda genç yaşta neden bu işi yapıyorum diyebilirsiniz.

Ayrıca emlakçılıkla ilgili alanlarda çalışma deneyimi elde etmek ve belli bir hedef geliştirmek, vizyon sahibi bir bakış açısı yaratabiliyor. Sektöre girmeyi düşünüp başarılı olan birçok emlak danışmanı da alanı iyice tarttıktan sonra hedef belirlemiş kişiler.

Yani burada asıl önemli olan hedef odaklı ve vizyon sahibi olarak ilerlemek. Bu da yaş alarak gerçek bir vizyon sahibi olma yolundan geçiyor.Tabii ki siz: benim misyonum ve vizyonum hazır, genç yaşta bu işe girişeceğim de diyebilirsiniz. Böyle bir yolda adımlarınızı sağlamlaştıracak şey, yetkinliklerinizi geliştirecek her tür fırsatı değerlendirmek olacaktır.

Sosyal Olun

Bu madde, gayrimenkul alanının sizden beklediği kişisel özelliklerinden biri. Her anlamda, sosyal olmanız sizin yararınıza olacak çünkü insan ilişkilerinde başarılı olmanız için onların alanına girmeniz gerekecektir. Emlak alanında kalıcı işlerle gündemde olmanın yolu. müşteriden geçer. Müşteriye ulaşmak ve onunla sürdürülebilir ilişkiler kurmak için ise iletişim yönünden aktif olmanız gerekir. Ayrıca bu iletişimizi yalnızca yüz yüze yolla da sınırlamamalısınız.

Sosyal Olun

Sosyal medyada da müşterilerin size ulaşabilecekleri bir alan yaratmalısınız. Portföyünüz olduğu bir web sitesi, müşteriyi siteye yönlendiren bir blog sayfası ve diğer mecralardaki paylaşımlar. Paylaşacağınız her bir içerik, daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlarken sizi de daha tanınır kılacaktır.

Sosyalleşmeyi de belli kalıplara hapsetmemeye çalışın. Seminerlere katılmak, meslektaşlarınızla sektörü değerlendirmek, sosyal medyadaki yorumlara cevap vermek gibi yararınıza olacak aktiviteler yaratabilirsiniz. Kısacası sosyalleşmek, işe yeni başlayan gayrimenkul danışmanına bilinirlik katacaktır. Bu da uzun vadede müşteri kazanmak ve sektörde hızla yükselmek anlamına gelir.

Çalışacağınız Yeri İyi Seçin

Emlak sektöründe çalışmak ve ilerlemek, herkesin göze alabileceği bir kariyer hedefi değildir. Çünkü bazı kişisel nitelikleriniz ile birlikte sektörü iyi tanıyarak yönünüzü bulmaya çalışmanız da gerekecektir. İşe yeni başlayan bir gayrimenkul danışmanı, nerede çalışabileceğini planlayarak kendi yolunu çizebilmelidir.

Eğer yeterli sermaye varsa direkt kendi işinizi kurma yolunu tercih edebilirsiniz. Fakat işe yeni başlayan çoğu emlak danışmanı bu sürecin gerekliliklerini karşılayamıyor. Öyleyse başka ne yapılabilir?

Başarılı bir şekilde ilerlemek için çalışacağınız emlak ofisini de iyi seçmeniz gerekiyor. Emlak brokerinin yani patronun çalışma koşullarını ve düzenini iyice değerlendirin. Eğer yüksek gelirler elde ederek yükselmek istiyorsanız yalnızca ilk seçeneğe bakarak karar vermeyin.

Kendi bölgenizdeki emlak ofisleri ile görüşün ve komisyonu içeren gelir payı ile ilgili ön bilgiler edinin. Bilindiği üzere ofisle çalışıldığı zaman belli bir ücret ofise belli bir ücret de danışmana gidiyor. Bundan dolayı da süreç içinde zarar görmemek adına en baştan hareket etmek yerinde bir karar olacaktır.

Yükselmeyi hedefleyen bir gayrimenkul danışmanına da standartlaşan ve gelişime kapalı olan emlak ofislerinden uzak durmasını öneririz. Belli bir süre sonra bu yerler sizi aşağıya çekmeye çalışacak ve gelişimizin önünde de bir duvar olacaktır.

Planlı ve Programlı Hareket Edin

Bu maddeyi, hemen hemen her iş için önerebiliriz. İlk bakışta oldukça basit bir öneri olarak dursa da işin içine girince bunun neden önemli olduğunu anlayabileceksiniz. Müşteri ve işler arasında bir denge kurarak ilerlemek verimli bir iş hayatına önayak olur. Bir gayrimenkul danışmanı olarak sizden sürekli bilgi ve fikir istenecektir. Bu bilgi ve fikirleri, müşteriye özel olarak iletmek için de sizin hazırlıklı olmanız gerecektir. Yani süreç ve organizasyon yönetimini etkinleştirmek.

Planlı ve Programlı Hareket Edin

Emlak danışmanlığında, iletişim becerileri kadar organizasyon becerileri de işe yarar. Şöyle ki müşteri ile kurulan ön iletişim sonrası bir dizi çalışmayı ve süreci organize etmeniz gerekecektir. Aslında kurulan iletişim kadar organizasyon yönetimi de müşteriyi kaçırır ya da mutlu eder. Çünkü süreçle ilgili bir bilgi eksikliği ya da aksaklık, danışmana karşı güveni zedeler.

Bir emlak danışmanı için müşterinin ne anlama geldiğini de iyi bilirsiniz. Bundan dolayı süreci organize ederek planlar yapmak, müşteriyi önemsediğinizi ve ayrıca mesleğinize de değer verdiğinizi gösterin. Kısacası süreç ve organizasyon yönetimi becerilerine de açık olmaya çalışın. Bunun için sunum becerileri, analiz yetkinliği, halkla ilişkiler ve raporlama işleriyle yakından alakalı olun.

Müşterilerle İrtibatı Koparmayın

İşe yeni başlayan gayrimenkul danışmanı rehberimizin son maddesi oldukça kıymetli. Çünkü içerisinde müşteri var ve müşteri demek gelir ve deneyim demektir. Peki işe yeni başlayan emlak danışmanlarının müşteri yönetimi nasıl olmalıdır?

Planlı ve Programlı Hareket Edin

Müşteri odaklı ilerlemeden yapılan işlerle başarılı olmak mümkün değil. Özellikle ilk müşterilerinizle kuracağınız iletişim ve ilişki, referans almaya yönelik bir fırsat olacaktır. Bundan dolayı etkili bir iletişim ve organizasyon süreci dışında, iş bittikten sonra da müşterilerle irtibatta kalmak gerekir. Müşterilerle irtibatınızı sürdürerek sonraki işleriniz için referans isteyebilir ve onların sizi önermesini sağlayabilirsiniz.

Ağızdan ağıza iletişim ve sosyal medya aracılığıyla sizi referans göstermelerini sağlamanın yolu ise tabii ki müşteri odaklı ilerlediğinizi göstermekten geçer. Bu da bizi bir önceki maddeye götürür. Siz ne kadar müşteriyi doğru yönlendirir ve süreç hakkında bilgi aktarırsanız o kadar müşteri sizden memnun ayrılır. Çünkü gerçekten profesyonel bir organizasyon hazırlamışsınızdır ve müşteriyi de memnun edici etkenlere yer vermişsinizdir. Sonuç olarak ise ortaya mutlu müşteriler ve işinde uzman bir gayrimenkul danışmanı çıkar.

İşe yeni başlayan gayrimenkul danışmanı sektörde nasıl kâr sağlar konusuna değindik. Umarız meslek boyunca müşterilerle karşılaşıp onları memnun edebilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı
Emlak Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı