Python Eğitimi Nedir? Neden Faydalıdır?

Python Eğitimi Nedir? Neden Faydalıdır?

Python Eğitimi Nedir? Neden Faydalıdır?

Bugün bir programlama dili öğrenmek, günümüzün teknolojik gelişmeleri ve eğitim seçenekleri sayesinde çok daha kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Özellikle Python dili söz konusu olduğunda, öğrenme sürecinin çok daha kısa sürdüğünü belirtmek gerekir. Çünkü programlama dilleri arasında Python, kısa kod yazımı ve çok yönlü kullanıma uygun olmasıyla kolay bir öğrenme süreci sunar. Peki Python öğrenmek için sürekli önerilen ve önerilmesi gereken Python eğitimi nedir, neden önemlidir? Eğitimin neden çok önemli olduğunu irdelemeden önce Python'ı neden eğitim yoluyla almanız gerektiğine bakacağız.

Python Programlama Nedir?

Açık kaynaklı bir programlama dili olan Python, yazılım geliştirme için başvurulan ilk dillerden biridir. Eski bir Google çalışanı olan Guido Van Rossum tarafından geliştirilen Pyhton, 1991'den bu yana en çok kullanılan programlama dilleri arasındadır. Python ile; makine öğrenimi, oyun programlama, derin öğrenme, veri analizi, yapay zekâ ve temelde yazılım geliştirme projesi uygulanır. İşte tam anlamıyla bu alanların işlerini yerine getirmek için Python eğitimine ihtiyaç duyulur.

Python eğitim seçeneği, birbirinden farklı kullanım alanına sahip programlama dilini baştan sona öğrenmenin ilk verimli kaynağıdır. Eğer ki yazılım geliştirme ve yazılım mühendisliğini ilgilendiren bir üniversite eğitimi almadıysanız denemeniz gereken ilk yol, Python kurslarıdır.

Python dili öğrenmenin yollarından olan kurslar için detaylı bir araştırma şarttır. Çünkü bir kodlama dilini öğrenme aşamasında, kaybedilen vakit öğrenme hevesini de tüketir. Bundan dolayı dil öğrenme sürecinde size en fayda getirecek eğitimlere yönelmelisiniz. Peki eğitim seçeneklerini değerlendirirken hangi seçeneği, neye göre tercih etmelisiniz. Şimdi de nasıl Python eğitimi alabileceğinize göz atalım.

Python Eğitimi ile En Çok Kullanılan Programlama Dilini Öğrenin

Yazılıma yeni başlayanlar için ilk sırada önerilen dillerden olan Python, eğitim yoluyla sıfırdan ileri seviyeye kodlama dili öğretir. İster genel amaçlı olsun isterse spesifik bir alana yönelik olsun, eğitim alarak bu programlama dili ile pek çok alana yönelik projeler hazırlayabilirsiniz. Diğer dillere göre daha kolay bir öğrenme süreci sunan Python, kod yazım temellerini ve uygulama geliştirme esaslarını öğrenmeniz için farklı eğitim seçeneklerine sahiptir. Fakat hangi eğitim seçeneğine yöneleceğinizi, Python öğrenme amacınız belirler.

Eğer sıfırdan ileri seviyeye Python öğrenmek istiyorsanız kendi öğrenme yöntemleriniz bir yere kadar işe yarar. İleri seviye programlama bilgisi ve kullanımı için uzun süreli bir eğitime yönelmek gerekir. Uzun süreli ve amaca yönelik bir eğitim almanız durumunda, Python'un çok yönlü yazılım geliştirme özelliğinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca kaliteli bir eğitime yöneldiğinizde yazılım sektöründe sıkça kullanılan bir dili de öğrendiğinizi belirtme fırsatına sahipsiniz. Şimdi gelin, Python eğitim seçeneklerinin biraz daha detayına inelim.

Günümüzün eğitim seçenekleri, erişebilirlik ve çeşitlilik anlamında geçmiş eğitimlerden çok daha ön plandadır. Her şeyden önce artık online eğitim, bir konuda temel ve ileri seviye bilgi edinmenin tatmin edici yollarından biri olarak biliniyor. Ayrıca online eğitim de çeşitli kurs merkezleri ve kurs platformları aracılığıyla size ulaşıyor. Tüm sürecin online işlemesi, zaman ve mekân kısıtlamasını ortadan kaldırırken çalışanların lehine de düzenlemeleri içeriyor. Python açısından da online eğitiminin avantajlar sunduğunu söyleyebiliriz. Özellikle yazılım sektörüne girmek isteyip farklı bir alanda çalışmaya devam edenler için online Python eğitimi, bir kurtarıcı görevi görür.

Online Python eğitimi seçenekleri için kurs merkezlerini ya da online eğitim platformlarını değerlendirebilirsiniz. Burada önemli olan etken, katılacağınız kursun ders içerikleridir. Başlangıçtan ileri düzeye giden bir eğitim almak istiyorsanız ders içeriklerinin bu özelliğe uyacak şekilde olması gerekir. Örneğin, yapay zekâ ve makine öğrenmesi konuları ileri düzey eğitimi aldığınız gösterir. Yani ileri düzey bir eğitim aldığınızda, Python'un çok yönlü özelliğinden de yararlanmış olursunuz.

Python Eğitimi ile Programlama Dili Öğrenin

Online Python eğitimleri dışında online kodlama dersleri alabileceğiniz Youtube ve Udemy'i es geçmemek gerekir. Fakat birebir eğitmenle iletişime geçmek ve Python eğitim sertifikası almak için yüz yüze ya da online eğitim bir adım daha öndedir. Şimdi uzaktaneğitim.com'u baz alarak online eğitim almanız durumunda, hangi Python konuları ile karşılaşabileceğinize bakacağız.

Python Eğitimi Ders İçerikleri Nelerdir?

Python eğitim içerikleri, kodlamaya yeni başlayan birinin öğrenebileceği düzeyi temel alır. Bununla birlikte temel düzeyde de olsa bilgisayar programcılığı ve yazılım konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir. Bunun nedeni ise öğreneceğiniz yeni ve ilişkili bilgilere tümüyle yabancı kalmamanızı ve öğrenme sürecinde hevesinizin kaçmasını önlemektir.

Kapsamlı bir Python eğitimi sonrasında ise nesne yönelimli programlama, Django framework, HTML, Visual Studio Code kullanımını ve web sitesi geliştirmeyi öğrenebileceksiniz. Böylece bir yazılım uzmanının öğrenmesi gereken dillerden birini hakim olabilecek ve gerekli diğer programlama dillerini öğrenmek için de temel edinmiş olacaksınız. Bu kazanımları elde etmek için katılacağınız Python eğitiminin genel ders içerikleri şu şekildedir:

  • Algoritma Nedir?
  • Python Nedir?
  • Python 2 vs Python 3
  • Python Anaconda Kurulumu
  • IDE Nedir?
  • Visual Studio Code
  • Pycharm Community Edition Kurulumu
  • İlk Program
  • Fonksiyonlar- Fonksiyon Nedir?
  • Python Fonksiyonlarının Kullanımı
  • Python Dosya İşlemleri
  • İlk Proje Uygulaması
  • Modül ve Paketler
  • Nesne Yönelimli Programlama Giriş ( Kavramlar, Sınıf, Nesne, Nitelik)
  • Hata Ayıklama
  • Veri Tabanı ve Python
  • Web Sitesi Tasarlama ve Geliştirme- Örnek Proje Oluşturma

Katılacağınız kurs, gerekli bilgi sunumundan sonra uygulama esaslı derslerle ilerliyor. Yani bir dili öğrenmenin en doğru ve etkili yolu olan pratik öğrenme, Python kursunun da öne çıkan özelliklerindendir. Masaüstü ve web uygulamaları geliştirmek için bilgi ve fikir edinebileceksiniz. Kursu başarıyla bitirdiğinizde ise işe alımlarda kendinizi kanıtlayabileceğiniz Python sertifikasına sahip olacaksınız.

Python eğitimi nedir, neden gereklidir konusuna göz attık. Eğer Python öğrenmek için online eğitimi tercih edecekseniz başlangıçtan ileri düzeye Python kurs sayfamıza yönelebilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

Sıfırdan İleri Seviye Python Eğitimi
Sıfırdan İleri Seviye Python Eğitimi

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı