Kodlama Eğitimi Nedir, Kodlama Eğitimi Ne İşe Yarar?

Kodlama Eğitimi Nedir, Kodlama Eğitimi Ne İşe Yarar?

Kodlama Eğitimi Nedir, Kodlama Eğitimi Ne İşe Yarar?

Günümüzde pek çok farklı alandaki makalelerde “teknolojideki gelişmeler” ibaresi görüyoruz. Kodlama eğitimi de bu gelişmelerin bir sonucu diyebiliriz.Kodlama eğitimi nedir, kodlama nasıl yapılır gibi soruları yanıtlayarak kodlama eğitimine dair en çok merak edilen konuları irdeledik.

Yapay zekânın yeni meslekler türemesine sebebiyet verdiğine, robotların insanlığın sonunu getireceğine dair tezlerin savunulduğuna, çocukların alfabeden önce ekranı sağa kaydırmayı öğrendiğine şahit oluyoruz. Siz de ilkokul öğrencilerinin ödev listesinde kodlama oyunu yapmanın yer aldığını, bir lise öğrencisinin hacker oyunu ile yazılım dünyasına giriş yaptığını veya web sitesi tasarlamayı öğrenmeye çalıştığını görmüş olabilirsiniz. Değişen dünyanın dışında kalmak istemiyorsanız veya çocuğunuzu interneti daha faydalı kullanmaya teşvik etmek istiyorsanız kodlama eğitimi konusuna yakından bakmalısınız.Kodlama eğitimi ile dijital dünyanın kapılarını sonuna kadar aralayabilirsiniz.

Kodlama Nedir?

Kodlama nedir sorusunu yanıtlamadan önce kod kavramına açıklık getirmeliyiz. Kod, harf veya sözcüğün belirli bir düzen içinde başka simgelerle değiştirilmesini ifade eder. Bilgisayarda kod satırları ile dolu bir belge komut dosyası olarak adlandırılır. Kodlamayı, en basit haliyle programlama olarak ifade edebiliriz.

Web tasarımı yapmak, bilgisayar oyunu geliştirmek veya mobil uygulama geliştirmek için kodlama öğrenmek zorunludur. Yani, kodlama bilgisayarın işleyebileceği yazılı talimatları ifade eder. Bu bağlamda kodlama için geleceğe yön veren bir araç da diyebiliriz. Kodlamanın ilk olarak gündeme gelişi 1960’lı yıllarda Logo yazılımı ile olmuştur.

Robotik Kodlama Nedir?

Robotik Kodlama Nedir?

Önümüzdeki 10 yıl içinde robotların 1 milyardan fazla insanın yaptığı işi yapmasının beklendiğini biliyor muydunuz? Yalnızca bu bilgi bile robotiğin ne denli önemli bir bilim dalı olduğunun göstergesidir. Robotik bilim dalı; nanoteknolojiden biyomühendisliğe, mekatronikten yapay zekâya, elektronikten bilgisayar bilimine pek çok alanı kapsar.

Robotik kodlama nedir sorusunu ise şöyle yanıtlayabiliriz: Bir makinenin, robotun işlevini gerçekleştirmek üzere kontrol şeması geliştirme süreci. Robot kodlama; Pascal, Scratch, LISP Ve Prolog, Matlab, C# /.Net, Java, Python veya C / C++ Pro programlama dili ile yapılır. Robotik kodlama endüstri sektöründe yaygındır.

Kodlama Eğitimi Nedir?

Kodlama Eğitimi Nedir?

Son yıllarda hem mesleki eğitimler hem de kişisel gelişim eğitimleri, uzaktan eğitimin avantajlarının fark edilmesinin de etkisiyle ilgi görmeye başlamıştır. Bu eğitimlerden biri de yazılım dünyasının kapılarını açan kodlama eğitimidir. Kodlama eğitimleri, bilişim teknolojileri ile ilgilenen kişiler tarafından ilgi görmekle birlikte analitik düşünme becerisini geliştirmek isteyen kişilerin de ilgisini çekmektedir. Kodlama hakkında bilgi edinmek, algoritma mantığını öğrenmek veya web sitenizi geliştirmek istiyorsanız yazılım kodlama eğitimi alabilirsiniz.

Çeşitli web siteleri veya mobil uygulamalar sayesinde ücretsiz kodlama eğitimi almak mümkün olmakla birlikte kodlama hakkında teorik ve pratik bilgileri kapsamlı şekilde öğrenebilmek ve bilgiyi sertifika ile taçlandırabilmek Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kuruluşlarında eğitim almakla mümkündür.

Çocuklar için kodlama eğitimlerinin yaygın olması kodlama eğitiminin yalnızca erken yaşta alınabileceğini düşündürebilir. Oysa kodlama eğitimi sadece okul öncesi veya 7 yaş üstüne verilen bir eğitim değildir. İlkokul öğretmenleri, eğitimcileri, bilişim teknolojileri alanında uzmanlık edinmek isteyen kişiler, ebeveynler, üniversite öğrencileri de kodlama eğitimi alabilir.

Okul öncesi robotik kodlama eğitiminde geometrik şekilleri öğreniyorum, “duyu organlarımızı tanıyalım”, “noktalama işaretlerini öğreniyorum” gibi konular oyun ile çocuklara öğretilir. Robotik kodlama eğitici eğitiminde algoritmaya giriş yapılmasının ardından şu konularda kapsamlı bilgiler verilir:

  • Hazır bulunuşluk değerlendirmeleri
  • Araç tanıtımı ve başlangıç uygulamaları
  • İki, üç ve beş adımlı uygulamalar
  • Geri ileri uygulamaları
  • Gizli görev uygulamaları
  • Aynısını bul oyunları
  • Özel durumlu çocuklar
  • Zihinsel gelişim uygulamaları
  • Yürütücü işlevler
  • Stem ve maker
  • Ölçüm süreci

İleri seviye robotik kodlama eğitici eğitiminde temel elektrik bilgisinden ardunio bilgisine pek çok detay ile A’dan Z’ye kodlama öğretilir.

Kodlama Eğitimi Ne İşe Yarar?

Gelişmiş sanayi ülkelerinde robotik ve kodlama eğitimi müfredata alınmıştır. Kodlamanın müfredatın bir parçası olması hem çocuk hem ebeveyn için faydalıdır. Online kodlama eğitimi aldıktan sonra eğitim kurumlarda kodlama öğretmeni olarak görev yapabilir, robotik kodlama kursu veya atölye açabilir ve workshoplar düzenleyebilirsiniz.

Küçük yaşlardan oyun kodlama eğitimi alıp kodlama dilini öğrenmenin faydalarını şöyle özetleyebiliriz: Çocuklar için kodlama farklı bakış açısı geliştirmek anlamına gelir. Kodlama yapabilen bir çocuğun analitik ve inovatif düşünme becerileri, matematik becerileri ve motor yetenekleri gelişir. Genel olarak kodlama eğitiminin çocuklar için faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • İlgi alanlarını keşfetme
  • Yenilikçi düşünme
  • Motor kabiliyetlerinin gelişmesi
  • Kolaylıkla odaklanabilme
  • Ekip çalışması yapabilme
  • Olaylar, durumlar arasında neden sonuç ilişkisi kurabilme
  • Makinelerin çalışma mantığını kavrama
  • Plan yapmayı öğrenme
  • Karar verme becerisi kazanma
  • Etkili iletişim kurma becerisi kazanma
  • Güçlü ve zayıf yönleri keşfetme

Kodlama bilgisayarda daha uzun süre geçirmeyi gerektirir. Bu durum ebeveynlerin çocuğu siber zorbalık tehlikesinden korumasında, çocuğun bilgisayarda uzun zaman geçirmesini avantaja çevirmede etkilidir. Hem çocuğu hem kendi kişisel gelişimi için kodlama eğitimi alan ebeveynler bu eğitimleri verme hakkını da elde eder. Dolayısıyla kodlama öğrenme aynı zamanda istihdamın sağlanması açısından avantaj sağlar.

Robotik kodlama sertifika programı uzaktan eğitim şeklinde de düzenlenir. Uzaktan eğitim sayesinde bir mekâna bağlı kalmak gerekmediği gibi zaman daha etkin kullanılabilir. Uzaktan eğitimin avantajlarından yararlanırken kodlama öğrenebilmek ya da çocuğunuzun geleceğine yatırım yapmak istiyorsanız daha detaylı bilgi için kodlama eğitimi sayfamıza göz atabilirsiniz.

Popüler Bloglar Blog

İleri Seviye Robotik Kodlama Eğitimi
İleri Seviye Robotik Kodlama Eğitimi

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı