SEO Nedir ?

SEO Nedir ?

SEO Nedir ?

SEO hakkında her şeyi öğrenmek ister misiniz? Size nasıl çalıştığını ve nasıl yapılacağını öğretmeden önce,  SEO'nun tanımını gözden geçirelim ve ardından SEO'nun nasıl çalıştığına geçeceğiz.

 

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. SEO, bir web sitesinin veya içerik parçasının Google'da daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olacak adımlar atma sürecidir.

SEO ile ücretli reklamcılık arasındaki temel fark, SEO'nun "organik" sıralamayı içermesidir, yani bu alanda olmak için para ödemezsiniz. Bunu biraz daha basitleştirmek için, arama motoru optimizasyonu, bir parça çevrimiçi içeriği alıp optimize etmek, böylece Google gibi arama motorlarının biri bir şey aradığında onu sayfanın en üstüne doğru göstermesi anlamına gelir.

Şuna bak. Birisi Google'a "makarna" yazdığında, muhtemelen bir tarif, malzemeler ve nasıl yapılacağına dair talimatlar arıyordur. makarna yapmakla ilgili bir makale yazdıysanız, insanların tarifinizi bulmasını istersiniz. Herhangi birinin onu bulması için, makarna tarifleri içeren diğer tüm web sitelerinin üzerinde yer almanız gerekir. Kolay değil, ancak SEO pazarlamasının konusu bu.

Daha da detaylandıralım: Çevrimiçi aramaların çoğu Google gibi bir arama motoruyla başlar. Aslında, bu aramaların yüzde 75'i Google'da başlıyor.

İçeriğinizi arama motorlarında nasıl daha üst sıralara çıkarabileceğinizi anlamak için önce aramanın nasıl çalıştığını anlamanız gerekir.

Bu makalenin  amacı, içeriğinizi Google'da daha üst sıralarda yer alacak ve yayınlarınızda daha fazla dikkat çekecek şekilde optimize edebilmeniz için aramanın içini ve dışını anlamanıza yardımcı olmaktır.

SEO'nun Temel Öğeleri: Sayfa İçi SEO ve Sayfa Dışı SEO

Sayfa İçi SEO (veya site içi SEO), arama görünürlüğünü ve trafiğini iyileştirmek için web sayfalarını belirli anahtar kelimeler için optimize etme uygulamasıdır. Başlık etiketleri, başlıklar, içerik ve dahili bağlantılar gibi sayfaya özgü öğeleri anahtar kelimelerle hizalamayı içerir.

"Sayfa Dışı SEO" ("site dışı SEO" olarak da adlandırılır), arama motoru sonuç sayfalarındaki (SERP'ler) sıralamanızı etkilemek için kendi web sitenizin dışında gerçekleştirilen eylemleri ifade eder. Sayfa içi SEO ile birlikte bunlar, bir sitenin sıralamasına yardımcı olan temel SEO faktörlerinden birkaçını içerir .

Site dışı sıralama faktörleri için optimizasyon , bir sitenin popülerliği, alaka düzeyi, güvenilirliği ve yetkisine ilişkin arama motorunun ve kullanıcı algısının iyileştirilmesini içerir . Bu, İnternet'teki diğer saygın yerler (sayfalar, siteler, kişiler, vb.) tarafından web sitenize bağlantı veren veya web sitenizi tanıtan ve içeriğinizin kalitesi için etkin bir şekilde "telif edilen" gerçekleştirilir.

SEO Stratejileri: Black Hat Vs. Beyaz şapka

Black Hat SEO, en yaygın olarak, bir sayfanın arama motoru sonuç sayfasındaki ( SERP ) sıralamasını artırabilecek, onaylanmayan bir uygulama olarak tanımlanır . Bu uygulamalar arama motorunun hizmet şartlarına aykırıdır ve sitenin arama motorundan ve bağlı sitelerden yasaklanmasına neden olabilir. Siyah şapka SEO uygulayıcıları tarafından kullanılan taktik ve stratejilerin bir listesi, Google'ın Web Yöneticisi Yönergeleri ve Bing'in Web Yöneticisi Yönergeleri'nde açıkça kınanmıştır .

"Yaptığım iş kullanıcıya değer katıyor mu yoksa bunu sadece arama motorlarının görmesi için mi yapıyorum?" bir SEO taktiğinin bir arama motorunun web yöneticisi kılavuzuna aykırı olup olmayacağına dair bir turnusol testidir. Kullanıcıya herhangi bir değer eklenmemişse, ancak sıralamaların artması muhtemelse, kararlarınız büyük olasılıkla siyah şapka olacaktır. Aynı test, bir etkinliğin siyah şapka ppc olarak kabul edilip edilmediğini belirlemek için ücretli arama uygulamalarına uygulanabilir .

Aşağıdaki SEO taktikleri siyah şapka olarak kabul edilir ve Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda kalmak istiyorsanız hiç kullanılmamalıdır:

  • İçerik Otomasyonu
  • Gizli metin ve bağlantılar
  • Anahtar kelime doldurma
  • Google otomatik sorgular
  • Yinelenen içeriğe sahip sayfalar .

Öte yandan, beyaz şapka SEO, sürdürülebilir bir çevrimiçi iş kurmanın yoludur. SEO'yu bu şekilde yaparsanız, insan kitlenize odaklanırsınız.

Onlara mümkün olan en iyi içeriği vermeye ve arama motorunun kurallarına göre oynayarak kolayca erişilebilir hale getirmeye çalışacaksınız.

SEO Pazarlama Temelleri

İçerik

Şimdi SEO pazarlamasını nasıl yapacağınızı öğrenmenin zamanı geldi. Bunu anlamak bir şeydir, ancak SEO çok fazla eylem ve zaman gerektirir. Bu, bugün değişiklik yapabileceğiniz ve yarın sonuçları görmeyi bekleyebileceğiniz bir şey değil. SEO, uzun vadeli başarı hedefi ile günlük eylemler gerçekleştirir.

Muhtemelen daha önce duymuşsunuzdur: "İçerik kraldır." Bill Gates bu öngörüyü 1996'da yaptı ve bugün olduğu kadar doğru.

Niye ya? Çünkü bir Google kullanıcısı, ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet eden sonucu bulduğunda mutlu olur.

Google'ı "hızlı ve kolay ev yapımı makarna ve peynir" olarak adlandırdığınızda, Google tüm enerjisini, Google'ın tüm web'de ev yapımı makarna ve peynir (az zaman alan ve az malzeme kullanan) için en iyi olduğuna inandığı tarifi sunmaya harcıyor. Sadece en hızlı tarifi, sadece en kolay tarifi aramaz ya da donmuş akşam yemekleri için bir sürü çevrimiçi mağazayı çöpe atmaz. Size tam olarak ne istediğinizi vermeye çalışır. Google , sizi bulabileceği en iyi içeriğe yönlendirerek her zaman mümkün olan en iyi deneyimi sunmaya çalışır .

Bu, SEO ile iyi yapmanız gereken bir numaralı işinizin harika içerik üretmek olduğu anlamına gelir. Bu bir serseri, değil mi? Hala bir ton iş koymak zorundasın. SEO herhangi bir beceriden farklı değildir: harika sonuçlar büyük çabalardan gelir. Tıpkı dünyanın en iyi pazarlamasının kötü bir ürün satmanıza yardımcı olmayacağı gibi, kaliteli içeriğiniz yoksa süper gelişmiş SEO işe yaramaz.

İçerik Unsurları

Yüksek kaliteli içerik oluşturmaya giden milyonlarca unsur vardır; işte en önemlilerimden birkaçı:

Kalite

Kaliteli içerik yazmak çok önemlidir. İçeriklerinizi Google'da öne çıkmak için değil kullanıcıya doğru bilgiyi en kısa sürede vermeyi amaçlayarak yazmanız gerekmektedir. Google için yazıp anahtar kelime doldurması yaptığınız da Google bunu anlayıp sizi spamlayacaktır. 

Tazelik

İçeriğinizi doğruluk açısından gözden geçirmek ve güncellemek, bozuk bağlantıları düzeltmek ve eski verileri daha alakalı yeni istatistiklerle yenilemek, içeriğinizin hâlâ birinci sayfada yer almayı hak ettiğini Google'a göstermenin tüm yollarıdır.

Anahtar Kelime Araştırması ve Seçimi

Sitenize ne ad verdiğinizi veya markanızı çevrimiçi nasıl tanımladığınızı belirleyen anahtar kelime araştırmasına kısaca değindik . Anahtar kelimeler , seçtiğiniz taktiklerden bunları nasıl uygulamayı planladığınıza kadar her şey dahil, bağlantıları nasıl oluşturacağınızı bile belirler . İnsanların yaptığı bir diğer yaygın hata, durmalarıdır.

Belki web sitelerini yeniden tasarlarlar veya yeni bir pazarlama kampanyasıyla ortaya çıkarlar. Bir veya iki hafta boyunca bunu yaparlar, sayfalarını güncellerler ve sonra dururlar. Anahtar kelime araştırmasının tek ve bitmiş bir şey olduğunu düşünüyorlar. Gerçekte ise tam tersidir. En iyi SEO'lar sürekli olarak anahtar kelime araştırması yapıyor. Anahtar kelime araştırması birkaç farklı nedenden dolayı yapılır, ancak iki temel neden Google'da sıralanmak ve alakalı içerik oluşturmaktır. Anahtar

Anahtar Kelime Seçiminin Unsurları

Anahtar kelime seçimi için anahtar kelime araştırma aracınızı gözden geçirmek ve listedeki her anahtar kelimeyi seçmekten çok daha fazlası vardır . Anahtar kelimenin rekabet gücünün yanı sıra arkasındaki amacı da anlamanız gerekir. Anahtar kelime seçiminin arkasındaki en önemli unsurlar şunlardır:

Doğru Anahtar Kelimeleri Seçme

Diyelim ki danışmanlık hizmetleri satıyorsunuz. Hizmetiniz, müşterilere bir yıl boyunca 10.000 ABD Dolarına mal olabilir. Bu ayda bin dolardan biraz daha az, bu yüzden söz konusu değil ama yine de oldukça pahalı. Şimdi, "ücretsiz ticari büyüme ipuçları" için 1. sıradaysanız, tahmin edin ne tür bir kitleyi çekeceksiniz ?

Bedava şeyler arayan insanları getireceksin! Bu, sitenize girdiklerinde muhtemelen kredi kartlarını teslim etmeyecekleri anlamına gelir. Bu bir anahtar kelime, sitenize her ay binlerce kişiyi gönderebilir. Ancak, muhtemelen yanlış kitledir, bu nedenle sıralama yapmak mantıklı değildir. Ayda 990 ziyaretten vazgeçmek anlamına gelse bile farklı bir anahtar kelime seçmeniz daha iyi olur.

Bir düşünün: Bu dönüşümü okuyan yalnızca bir veya iki kişi varsa, zaten öndesiniz. Yine de bu gördüğüm tek yaygın hata değil. Aslında, bu sonraki daha da yaygın.

Rekabet Analizi

Baştan sona doğru anahtar kelimeyi seçtiniz. Yaptığınız işle bağlamsal olarak alakalıdır ve satmaya çalıştığınız şeyle daha uyumlu olur. Yapacağın bir sonraki şey nedir? Bazı alakalı anahtar kelime fikirleri almak için Ubersuggest gibi bir anahtar kelime aracı açarsınız . Doğal olarak, en yüksek arama sayısına sahip olanlara yönelmeye başlarsınız, ancak kaçırdığınız şey şudur: Bir anahtar kelime için sıralama yeteneğiniz, genellikle daha çok karşı karşıya olduğunuz rekabete bağlıdır.

Arama Niyeti

Google , arama amacının ne kadar önemli olduğunu bize defalarca söyler.

Bu, " arama amacının " ifade ettiği şeydir . Bu, küçük bir miktar trafik almakla gerçek gelir elde etmek arasındaki farktır.

Aradaki farkı vurgulamak için temel bir senaryo ile başlayalım. Şirketlerin sitenizde iş ilanı listeleri yayınlamasını sağlayarak para kazanan bir iş siteniz var. Bu, insanların Indeed veya başka bir yer yerine sitenize gelmesi için iş sayfalarını iyi sıralamanız gerektiği anlamına gelir.

HTML

Sitenizin HTML'si, SEO pazarlama bulmacasının önemli bir parçasıdır. Uygun etiketler, başlıklar ve açıklamalar olmadan Google, içeriğinizin ne hakkında olduğunu ve neden rekabetten daha üst sıralarda yer alması gerektiğini anlamakta zorlanacaktır.

İnsanlar HTML'nin SEO'nun bir parçası olduğunu okuduğunda korkmaya başlarlar, ancak endişelenecek bir şey yoktur. Kodu anlamanıza gerek yoktur ve etiketleri ve açıklamaları değiştirme sürecinde çok az şey vardır. Çoğunlukla, HTML'yi SEO açısından değiştirmek, kopyalayıp yapıştırmak kadar basittir.

HTML Öğeleri

Şimdi HTML söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken bazı faktörleri sıralayalım.

Başlık Etiketleri

Birçok insanın kafasını karıştıran bir şey, başlık etiketi ve H1 etiketidir . Bunlar iki farklı başlıktır ve bu şekilde ele alınmalıdır. Başlık etiketi, tarayıcınızın üst kısmındaki sekmede görüntülenen şeydir ve sayfanız Google'da görüntülendiğinde gösterilir.

Meta Açıklaması

Burada, arama yapan kişiye içeriğin ne hakkında olduğunu söyleme şansınız olur. Bu bölümün anahtar kelime optimizasyonu önemlidir ve 160 karakterden uzun değildir. Hem mobil hem de masaüstü ekranlarında doğru şekilde görüntülenmesini istiyorsunuz.

Şema Etiketleri

Şema, birkaç arama motorunun işbirliğinin sonucudur. Temel olarak, SERP'lerin içeriğinizi görüntüleme şeklini geliştiren belirli HTML etiketlerinin bir alt kümesidir.

Alt Başlıklar

Bir alt başlığa bir örnek, H1'iniz olacaktır. Bu, makalenizin başlığıdır ve en üstte görüntülenir. Sadece bir kelime dizisi gibi görünse de, H1'iniz olduğu için önemlidir. Bu sizin birincil başlığınız.

Bu başlık, Google'a makalenin veya içeriğin parçasının ne hakkında olduğunu söyler. Aynı zamanda, okuyucuları sayfaya ilk geldiklerinde kendilerine çekme fırsatınız da var. H1'inizde birincil anahtar kelimenizi kullanmak istiyorsunuz, ancak anahtar kelimeleri doldurmak istemiyorsunuz.

Ayrıca H1'imi sayfaya birisini davet ettiğim gibi düşünmeyi de seviyorum. İşlemsel veya saldırgan olmamalıdır. Okuyucuları H1'inizle sayfada ilerlemeye ikna etmek istiyorsunuz.

Alternatif Metin

Alternatif metin, makalenizdeki bir resmi açıklar. Tüm içerik parçaları buna sahiptir, ancak birçok insan bundan faydalanmaz. Alternatif metnin amacı, arama motorlarının görseli görme engelli kişilere sözlü olarak tanımlayabilmesidir. Alternatif metin yazarken, görüntünün ne olduğunu düzgün bir şekilde parçalamasını istersiniz, ancak bunları anahtar kelimeler eklemek için de kullanabilirsiniz.

URL Bilgisi

URL kısmına en önemli anahtar kelimenizi eklemeniz için önemli bir alanlardır.

Site Mimarisi

İyi bir web sitesi mimarisi , SEO pazarlaması için önemli olan harika bir kullanıcı deneyimine yol açar. Hızlı yükleme süreleri, güvenli bağlantı ve mobil uyumlu tasarım gibi şeylere odaklanır.

İdeal olarak, alan adını satın almadan önce sitenizin mimarisinin haritasını çıkaracaksınız. Bu, gerçekten kullanıcının kafasına girmenize ve harika bir kullanıcı deneyimine (UX) giden yolda tersine mühendislik yapmanıza olanak tanır.

Site Mimarisi Unsurları

Site mimarisini anlamakta güçlük çekiyorsanız, aşağıdaki bölümler sizin için netleştirecektir.

Taraması Kolay

“Tarama” kelimesinin çok kullanıldığını göreceksiniz. Bu, Google'ın sitenizin ne olduğunu anlamaya çalışmak için sitenizi incelediği anlamına gelir. Google, önemli anahtar kelimeleri belirler, yerinde sorunları teşhis eder ve bu faktörleri, hangi sıralamada olduğunuzu belirlemek için kullanır.

Sitenizdeki tüm sayfaları ne kadar iyi dizine ekleyebildiklerine bağlı olarak, iyi bir sonuç bildirme olasılıkları daha yüksek olacaktır. Sitenizin sayfaları arasındaki bağlantı ağı ne kadar kalınsa, örümceklerin hepsine o kadar kolay ulaşması, arama motorunun sitenizi daha iyi anlamasını sağlar.

WordPress kullanıyorsanız veya çevrimiçi bir XML site haritası oluşturucu kullanıyorsanız basit bir eklentiyle bir site haritası oluşturarak bu işi Google için kolaylaştırabilirsiniz .

Amacınız siteyi mümkün olduğunca kolay taranmasını sağlamak olmalıdır. Google sitenizi bulmakta zorlanıyorsa, AI kullandığınız tüm anahtar kelimeleri seçemeyeceğinden, sıralamada daha zor bir zaman geçireceksiniz.

Mobil Uyumluluk

Önce mobil cihazlar için Google dizinlerini biliyoruz. Bu, Google'ın sitenizi taramanın ne kadar kolay olduğunu belirlediğinde en önemli karar verme faktörü olacağından, mobil cihazlarda iyi performans gösteren bir site oluşturmamız gerektiği anlamına gelir.

Sayfa Hızı

Önemli Web Verilerinin uygulanmasıyla Google, sayfa hızına ve kullanılabilirliğe büyük önem verir. Siteniz çok yavaş yükleniyorsa veya belirli öğeler yavaş yükleniyorsa, Google sizi cezalandırabilir veya rekabette öne geçmenizi zorlaştırabilir.

Bir kez daha, Google Arama Konsolu size bu bilgileri sağlayacaktır, böylece sayfa hızınızın ne olduğunu size söyleyecek bir araç aramanıza gerek kalmaz.

HTTPS ve SSL

Güvenlik ve emniyet önemli sıralama faktörleridir. Google, sitenizin spam içerikli veya kabataslak olduğunu düşünüyorsa, size ilk sayfa sıralamasını vermeyecektir.

İyiyi kötüden ayırmanın bir yolu, SSL sertifikaları ve HTTPS'dir. Bunları ayarlamak kolaydır ve size URL dizesinden önce URL'nizin ve HTTPS'nizin yanındaki küçük kilidi verebilir. Bu önemli bir güven sinyalidir ve çok fazla SEO suyu sağlamasa da uzun vadeli hedeflerinize fayda sağlayacak en iyi uygulamadır .

Güven

Google'ın kurucularının icat ettiği ünlü formül PageRank , sayfaları ilk on arama sonucunda sıralarken aldıkları tek ölçü kesinlikle değil.

Güven giderek daha önemli hale geliyor ve en son Google güncellemelerinin çoğu spam içerikli ve anlaşılmaz web sitelerine ulaştı. TrustRank , Google'ın sitenizin yasal olup olmadığını görmesinin bir yoludur. Örneğin, büyük bir marka gibi görünüyorsanız, Google'ın size güvenmesi muhtemeldir. Yetkili sitelerden (.edu veya .gov alan adları gibi) gelen kaliteli geri bağlantılar da yardımcı olur.

Sitenizdeki Güven Unsurları

Şimdi, güven oluşturmanın üç parçası var: yetki, hemen çıkma oranı ve alan yaşı.

Yetki

Google, oluşturabileceğiniz iki tür yetki karışımıyla sitenizin genel yetkisini belirler:

  • Alan adınızın ne kadar yaygın olduğu ile ilgili olan alan adı otoritesi . Örneğin Coca-cola.com çok yetkili çünkü herkes bunu duymuştur.
  • Tek bir sayfanın (örneğin bir blog gönderisinin) içeriğinin ne kadar yetkili olduğuyla ilgili olan sayfa yetkisi .
Hemen Çıkma Oranı

Hemen çıkma oranınız, sitenizden hemen çıkmadan önce kaç kişinin sitenizde yalnızca bir sayfayı görüntülediğinin bir ölçüsüdür.

İçerik, yükleme süreleri, kullanılabilirlik ve doğru okuyucuları çekmek, hemen çıkma oranınızı düşürmenin bir parçasıdır . Matematik basittir; doğru okuyucular hızlı yüklenen, iyi görünen ve harika içeriğe sahip bir sitede daha fazla zaman harcarlar.

Video bunu yapmanın başka bir harika yoludur, ancak öne çıkmak ve sunmak için video içeriğinize ihtiyacınız var. En önemlisi, içeriğinizin okuyucunun beklediğini sağlaması gerekir. Sayfanıza gelmeleri ve tam olarak istediklerini mümkün olan en kısa sürede almaları gerekir. Bunu yapabilirseniz, çoğu kişi sitede yeterince uzun süre kalacak ve bu da Google'a sitenizin konuyla alakalı olduğunu söyleyecektir.

Alan Adı Yaşı

Bazen odadaki en saygın kişi en yaşlı kişidir değil mi? Aynı şey internet için de geçerli. Bir web sitesi bir süredir var ise, tutarlı içerik üretiyorsa ve bunu arama motorlarını memnun edecek şekilde yapıyorsa, ne olursa olsun yeni bir siteden daha üst sıralarda yer alacaktır.

Bağlantılar (Backlinkler)

Sağlam bir bağlantı profilinin önemi uzmandan uzmana değişiklik gösterecektir. Hala bağlantıların Google'ın sizin için sahip olduğu en önemli sıralama faktörlerinden biri olduğuna inanıyorum .

Pek çok SEO uzmanının sahip olduğu bir sorun, bunu nasıl doğru şekilde yapacaklarını anlamamaları. Yanlış taktikleri kullanırsanız, kendinizi en başından başarısızlığa hazırlıyorsunuz. Uzun vadeli stratejiyi seçer ve doğru şekilde bağlantılar kurarsanız, bu biraz daha uzun sürebilir, ancak yolun sonunda kendinize teşekkür edeceksiniz.

Bağlantı Oluşturma Unsurları

Siteniz için bağlantılar oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörler şunlardır:

Bağlantı kalitesi

Bağlantılar her şey olmasa da, bağlantılara bakıldığında kaliteleri her şeydir . Sahip olduğunuz bağlantıların sayısından çok daha önemlidir. Kaliteli geri bağlantılar oluşturmak, doğru kaynaklara ulaşmak ve sağlam bir bağlantı karşılığında değer sunmakla ilgilidir. Bağlantıları doğru şekilde oluşturmanın birçok yolu vardır , bu nedenle Google, doğru şekilde yapanlara ödeme yapar.

Çoğu insan yalnızca toplam bağlantı sayısına bakar, ancak bu birkaç nedenden dolayı büyük bir hatadır:

  • Arama motorları, düşük kaliteli veya spam içerikli bağlantıların büyük çoğunluğunu görmezden gelebilir.
  • Yepyeni sitelerden gelen bağlantılar, mevcut sitelerden gelen tekrar bağlantılardan daha değerlidir.
  • Diğer web sitelerinden gelen bağlantılar, kendi sitenizden (bir sayfadan diğerine) gelen bir dizi bağlantıdan daha değerlidir.

Bağlantı Metni

Bağlantı metni, bağlantının altında kullanılan metindir. Amaç, metnin makalede olabildiğince doğal görünmesidir. Her birinin SEO alanında kendi yeri olduğundan, çeşitli farklı bağlantı metinlerine sahip olmak istersiniz.

Yapmak istemediğiniz tek şey, sitenizi işaret eden "buraya tıklayın" yazan bir sürü metne sahip olmak. Bunun yerine, yükseltilmiş bahçe yatakları hakkında bir makale yazdıysanız ve buna bir bağlantı almaya çalışıyorsanız, üzerinde bağlantı bulunan bağlantı metninin aslında "yükseltilmiş bahçe yatakları" demesini isteyebilirsiniz. Bunu yapmak, birisi tıkladığında ne olacağı konusunda Google'a daha fazla bilgi vermesine yardımcı olur.

Bağlantı Sayısı

Son olarak, sahip olduğunuz toplam bağlantı sayısı da önemlidir ve zaman içinde yüksek kaliteli geri bağlantılar oluşturmanız gerekir .

Buna zaten değindik, ancak tekrar etmekte fayda var: Peşinde olduğunuz sadece toplam bağlantılar değil. Günün sonunda, en kaliteli bağlantılara sahip site genellikle daha iyi bir avantaja sahip olacaktır. Ancak, bağlantı aldığınız sayfalara da bağlıdır. Ana sayfanıza verilen bağlantılar iyidir, ancak çoğu doğal bağlantı, özellikle marka adınızdan bahsetmedikçe bir ana sayfaya olmayacaktır.

Sıklıkla bulduğunuz şey, insanların sitenizdeki sayfalara veya yayınlara bağlantı vermesidir. Mümkünse, doğru kaynakların doğru sayfalara bağlantı verdiğinden emin olmak istersiniz. İstemediğiniz şey, gizlilik politikanızın en çok bağlantı verilen sayfanız olması. O sayfadan satın alacak bir şey yok! Ziyaretçiler size bilgilerini veremez, abone olamaz veya satın alamaz.

İlk hata bu.
İkincisi, bu bağlantıların nasıl ve nereden geldiğini düşünmüyor. Crazy Egg'in en popüler özelliklerinden biri, insanların hangi site öğelerinin dönüşümlere yardımcı olduğunu ve hangilerinin insanları dönüşümden uzaklaştırdığını belirlemelerine yardımcı olan ısı haritasıdır . Bu sayfaya bağlantı almaya çalışıyorsanız, açılış sayfalarından veya dönüşümle ilgili kaynaklardan bağlantılar almak istiyorsunuz.

Bu, Recordings gibi diğer özellik sayfaları için değişebilir . Burada tasarımla ilgili bir bağlantı pek mantıklı olmaz. Bağlamsal olarak alakalı değil. Ancak, sayfa veya gönderi, kullanılabilirlik veya arayüz tasarımı hakkında konuşuyorsa, bu uygun olacaktır.

Aldığınız bağlantıların kaliteli kaynağı önemlidir, ancak bağlantı verdikleri yer de önemlidir.

Popüler Bloglar Blog

Whatsapp Hattı