Python Nedir? Python Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Python Nedir? Python Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Python Nedir? Python Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Python Nedir?

Python'un ilk versiyonu 1991 yılında Guido van Rossem tarafından piyasaya sürüldü. Programlama dilini şu hedeflerle geliştirdi: (1) mümkün olduğunca okunabilir olmak, (2) ücretsiz ve herkese açık olmak: açık kaynak ve (3) onunla her şeyi yapabilmek.

Python adının anlamı, “Monty Python's Flying Circus” adlı bir komedi dizisine kadar uzanabilir. Van Rossem isim arayışı sırasında bu diziyi okudu. Kısa, benzersiz ve biraz gizemli bir isim istedi ve Python'u seçti. Logoda iki sarı ve mavi renkli yılan bulunmaktadır. İlk sürümden bu yana, şu ana kadar birkaç sürüm piyasaya sürüldü ve bunların en yenisi 3. sürümdür. Python 2.7 de hala popüler.

Python nispeten basit bir programlama dilidir çünkü anlaşılması sezgiseldir ve bu da öğrenmeyi kolaylaştırır. Okunması ve anlaşılması Java veya C gibi dillerden çok daha kolaydır . Python'da bir betik, örneğin Java'daki bir betikten ortalama 3 kat daha kompakttır. Bu, geliştiricilerin daha kısa sürede işbirliği yapmasını ve bir uygulama geliştirmesini kolaylaştırır.

Ayrıca, Python'u indirmek ücretsizdir ve ekstra işlevler sağlayan birçok paketi ( zaten kullanabileceğiniz Python işlevleri) kullanma imkanı sunar . Bununla başkalarının veya kendinizin işlevlerini kolayca (yeniden) kullanabilir ve böylece daha hızlı bir komut dosyası oluşturabilir ve değerli ve güzel bir şey geliştirebilirsiniz.

Son yıllarda Veri Bilimi hakkında giderek daha fazla şey duyuyorsunuz. Şirketler, performanslarını iyileştirmek için büyük miktardaki veri ve veri kaynaklarını (Big Data) giderek daha fazla kullanıyor. Bu, örneğin faaliyetlere ilişkin daha iyi içgörüler oluşturarak veya gelecekteki durumlar için daha iyi tahminler yaparak yapılabilir. Python bunun için çok uygundur. Diğer şeylerin yanı sıra, örneğin verileri dönüştürmek veya Makine Öğrenimi tahminlerini uygulamak için kullanılabilecek çok sayıda paket olduğundan . Bununla ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, scikit-learn ve pandas paketlerine göz atın .

Python Avantajları ve Dezavantajları

Python diyelim yeni bir dil öğrenirken o dilin yararlarının ve zararlarının farkında olmalısınız. Bu, Python programlama dilinden tam olarak nasıl yararlanabileceğiniz konusunda daha iyi bilgi edinmenize yardımcı olacaktır.

Python avantajlarını ve dezavantajlarını bilerek, sağlam uygulamalar oluşturabiliriz. Python'un avantajları ve dezavantajları ile başlayalım.

Python'un Avantajları

1. Okuması, Öğrenmesi ve Yazması Kolay

Python, İngilizce benzeri sözdizimine sahip üst düzey bir programlama dilidir . Bu, kodun okunmasını ve anlaşılmasını kolaylaştırır.

Python'u almak ve öğrenmek gerçekten çok kolay , bu yüzden birçok insan Python'u yeni başlayanlara tavsiye ediyor. Aynı görevi gerçekleştirmek için C/C++ ve Java gibi diğer ana dillere kıyasla daha az kod satırına ihtiyacınız var .

2. Geliştirilmiş Verimlilik

Python çok üretken bir dildir . Python'un basitliği nedeniyle geliştiriciler sorunu çözmeye odaklanabilir. Programlama dilinin sözdizimini veya davranışını anlamak için çok fazla zaman harcamaları gerekmez . Daha az kod yazar ve daha çok iş yaparsınız.

3. Yorumlanan Dil

Python, yorumlanmış bir dildir; bu, Python'un kodu satır satır doğrudan yürüttüğü anlamına gelir . Herhangi bir hata durumunda, daha fazla çalışmayı durdurur ve oluşan hatayı geri bildirir.

Python, programın birden fazla hatası olsa bile yalnızca bir hata gösterir. Bu, hata ayıklamayı kolaylaştırır .

4. Dinamik Olarak Yazılan Bir Dil

Python, biz kodu çalıştırana kadar değişkenin türünü bilmez. Yürütme sırasında veri türünü otomatik olarak atar . Programcının değişkenleri ve veri türlerini bildirmek konusunda endişelenmesine gerek yoktur.

5. Ücretsiz ve Açık Kaynak

Python, OSI onaylı açık kaynak lisansı altında gelir . Bu yapar özgür için kullanmak ve dağıtmak . Kaynak kodunu indirebilir, değiştirebilir ve hatta Python sürümünüzü dağıtabilirsiniz. Bu, bazı belirli davranışları değiştirmek ve sürümlerini geliştirme için kullanmak isteyen kuruluşlar için kullanışlıdır.

6. Geniş Kitaplıklar Desteği

Python'un standart kütüphanesi çok büyüktür, göreviniz için gereken hemen hemen tüm fonksiyonları bulabilirsiniz. Bu nedenle, harici kütüphanelere bağımlı olmanız gerekmez.

Ancak yapsanız bile, bir Python paket yöneticisi (pip) , Python paket dizininden (PyPi) diğer harika paketleri içe aktarmayı kolaylaştırır . 200.000'den fazla paketten oluşur.

7. Taşınabilirlik

C/C++ gibi birçok dilde , programı farklı platformlarda çalıştırmak için kodunuzu değiştirmeniz gerekir . Python'da durum aynı değil. Yalnızca bir kez yazıp her yerde çalıştırırsınız.

Ancak, sisteme bağlı herhangi bir özelliği dahil etmemeye dikkat etmelisiniz .

Python'un Dezavantajları

1. Yavaş Hız

Python'un yorumlanmış bir dil ve dinamik olarak yazılan bir dil olduğunu yukarıda tartıştık . Kodun satır satır yürütülmesi genellikle yavaş yürütmeye neden olur .

Python'un dinamik doğası, Python'un yavaş hızından da sorumludur, çünkü kodu yürütürken fazladan iş yapması gerekir. Bu nedenle Python, hızın projenin önemli bir yönü olduğu amaçlar için kullanılmaz.

2. Bellek Verimli Değil

Geliştiriciye basitlik sağlamak için Python'un biraz ödün vermesi gerekiyor. Python programlama dili büyük miktarda bellek kullanır . Bellek optimizasyonunu tercih ettiğimizde uygulamalar oluştururken bu bir dezavantaj olabilir.

3. Mobil Bilişimde Zayıf

Python genellikle sunucu tarafı programlamada kullanılır . Aşağıdaki nedenlerden dolayı istemci tarafında veya mobil uygulamalarda Python'u göremiyoruz. Python bellek açısından verimli değildir ve diğer dillere kıyasla yavaş işlem gücüne sahiptir .

4. Veritabanı Erişimi

Python'da programlama yapmak kolay ve stressizdir . Ancak veritabanı ile etkileşime girdiğimizde, geride kalıyor.

Python'un veritabanı erişim katmanı, JDBC ve ODBC gibi popüler teknolojilere kıyasla ilkel ve az gelişmiştir .

Büyük kuruluşlar , karmaşık eski verilerin sorunsuz etkileşimine ihtiyaç duyar ve bu nedenle Python, kuruluşlarda nadiren kullanılır.

5. Çalışma Zamanı Hataları

Python'un dinamik olarak yazılan bir dil olduğunu bildiğimiz gibi, bir değişkenin veri tipi her an değişebilir. Tamsayı içeren bir değişken gelecekte bir dize tutabilir ve bu da Çalışma Zamanı Hatalarına yol açabilir .

Bu nedenle Python programcılarının uygulamaları kapsamlı bir şekilde test etmesi gerekir.

Popüler Bloglar Blog

Sıfırdan İleri Seviye Python Eğitimi
Sıfırdan İleri Seviye Python Eğitimi

Eğitimimiz hakkında detaylı bilgi almak için arayınız : 444 0 822 | 0312 945 70 80

Eğitimi İncele
Whatsapp Hattı